Het fietspad van en naar Zwolle eindigt nogal abrupt. Dit jaar nog wordt het tweede deel gerealiseerd.
Het fietspad van en naar Zwolle eindigt nogal abrupt. Dit jaar nog wordt het tweede deel gerealiseerd. (Foto: Kyra Broshuis)

Fietspad Zwolle wordt dit jaar afgerond

ZWOLLE - Het is veel Zwollenaren een doorn in het oog dat de tweede fase van het fietspad nog steeds niet is afgerond. CDA-raadslid Carla Heming vraagt naar de stand van zaken tijdens de raadsvergadering van de gemeente Oost Gelre. “Er is al veel gesproken over tweede fase van het fietspad. In principe ligt er een tracé voor een fietspad dat zo aangelegd kan worden. De gemeente, de Contactgroep Zwolle en het CDA hebben al met verschillende betrokken partijen om de tafel gezeten om te kijken wat er voor nodig is om tot een mooi tweede stuk fietspad te komen Waar is het wachten nu nog op? Het kadaster moest ingeschakeld worden om te kijken of daadwerkelijk op de beoogde plek het tracé aangelegd kan worden, dit in verband met met gronden van verschillende grondeigenaren waar het beoogde fietspad overheen komt te liggen. Daarna werd het stil. We hebben al maanden niets meer gehoord. Wanneer gaan we nu eindelijk van start?”

Door Kyra Broshuis

Er kan getekend worden
Het is inderdaad een moeilijk verhaal met de grondeigenaren, zo zegt wethouder Bonsen. “We hebben overleg gehad met de eigenaren en zij hebben toegezegd mee te werken aan de realisatie van de tweede fase van het fietspad. Het kadaster heeft vervolgens de lijnen uitgezet maar daarop wilde één van de grondeigenaren niet meer meewerken. Het heeft even geduurd maar inmiddels is die eigenaar wel bereid om te tekenen, dat gaat binnenkort gebeuren. We hopen dan ook dat het fietspad in de tweede helft van het jaar te kunnen afronden.”

Slecht mobiel bereikbaar
Raadslid Heming benoemt ook nog een andere Zwolse kwestie; de slechte mobiele bereikbaarheid. Het CDA heeft hier al vaker vragen over gesteld. “Komt die zendmast in de kern van Zwolle er binnenkort?”, vraagt Heming. Wethouder Marieke Frank zegt dat er op 19 november gesprekken zijn geweest met drie mobiele operators, KPN, T-Mobile en Vodafone. “Maar geen van de operators ziet het plaatsen van een zendmast als oplossing. Ze wachten op de veiling van de 5G-frequenties. Die veiling is naar verwachting medio mei. De operators zijn bezig met mobiel bellen via Wifi te introduceren in 2021; dat zou een oplossing moeten zijn voor de slechte mobiele bereikbaarheid in Zwolle.”

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten