Wanda Verschuur en Peer Elstgeest. Foto: PR
Wanda Verschuur en Peer Elstgeest. Foto: PR (Foto: )

Meet the artists: Wanda Verschuur en Peer Elstgeest

BREDEVOORT - Op zondagmiddag 1 maart kunnen bezoekers kennis maken en het gesprek aangaan met beeldhouwer Wanda Verschuur en kunstschilder Peer Elstgeest die in de bovenzaal van de Koppelkerk exposeren. Dit is tevens de laatste dag van de expositie.

Hoewel de artistieke loopbaan van Wanda Verschuur uit Malden begon met tekenen en schilderen aan de Hogeschool voor de Beeldende Kunsten begon in Kampen, verruilde zij na verloop van tijd het schilderdoek voor steen. De afgelopen vijftien jaar legde zij zich toe op beeldhouwen. Sinds 2009 geeft ze daar ook les in. De halfedelsteen polychroom jaspis heeft haar voorkeur.

Peer Elstgeest schildert en mijmert al ruim vijftig jaar. Die twee gaan ook prima samen. Bij ieder schilderij schrijft Peer een mijmering die volgens hem bij het werk past. Tijdens het schilderen kiest hij impulsief zijn kleuren en ziet hij vaak met verwondering wat er op het doek verschijnt. Bij het schilderen gebruikt hij de kwast en vooral het paletmes. Daarnaast ook een lijmschep en een vork om variatie aan te brengen in de beweging. Peer laat zijn schilderijen geleidelijk ontstaan; soms werkt hij enkele weken aan één werk.

De expositie is in de Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort. Meet the Artists is op de laatste dag van de expo, zondag 1 maart van 12.00 tot 17.00 uur en de entree is gratis.

Meer berichten