Leerlingen van groep 7 van de Willibrordusschool voor de opgeknapte volières op de Halve Maan. Links Bennie Klein Tank en uiterst rechts vrijwilliger Guus Bleumink met naast hem meester Rob Temminghoff.
Leerlingen van groep 7 van de Willibrordusschool voor de opgeknapte volières op de Halve Maan. Links Bennie Klein Tank en uiterst rechts vrijwilliger Guus Bleumink met naast hem meester Rob Temminghoff. (Foto: Kyra Broshuis)

Vogeltjes op de Halve Maan zitter er weer goed bij

GROENLO - De jaarlijkse Obstacle Run Sponsorloop voor de kinderen van de Groenlose basisscholen heeft 2550 euro opgebracht. Een prachtig bedrag dat werd geschonken aan Dierenpark De Halve Maan. Het geld is gebruikt voor de hoognodige opknapbeurt van de vogelvolières op het eiland. De leerlingen van groep 7 van de Willibrordusschool komen kijken hoe het nieuwe vogelgedeelte geworden is.

Door Kyra Broshuis

Ook Ursula Miggelbrink is aanwezig namens de Sponsorloop: “We kiezen elkaar jaar een ander goed doel. Het moet wel een doel zijn dat de kinderen aanspreekt én het moet in Groenlo zelf zijn. Eerder kozen we wel eens meerdere goede doelen maar tegenwoordig kiezen voor we één goed doel per keer; dan kun je ook echt een mooi bedrag doneren. Het Dierenpark is natuurlijk een prachtig doel. Iedereen kent het en heel veel mensen beleven plezier aan dit park. Als mensen nog een suggestie hebben voor een goed doel voor de Sponsor Obstacle Run van dit jaar, dan kunnen ze dat melden op onze facebookpagina.”

Toe aan een opknapbeurt
“Dit vogelonderkomen was echt toe aan een flinke opknapbeurt”, zegt Bennie Klein Tank van het dierenpark. “Met hulp van mensen van Rouwmaat en Rebo Bouw en natuurlijk onze eigen vrijwilligers hebben we heel wat werk kunnen verrichten. We hebben het geld besteed aan onder andere een complete nieuwe betonnen vloer. De oude vloer was heel slecht, er zaten ook verschillende rattennesten onder. Verder is er nieuw metselwerk gemaakt en is er nieuw en zeer solide volièregaas aangebracht.” Het ziet allemaal weer prachtig uit. Dat de vogeltjes van de Halve Maan hun vernieuwde onderkomen waarderen, is wel duidelijk. “Ze zitten sinds twee weken weer op hun vertrouwde nest en het gaat prima. De eerste jonge vogeltjes zijn er al en we verwachten er nog veel meer. Maar niet alleen vogels hoor. Een dezer dagen gaan de eerste geiten lammeren en eind april verwachten de geboorte van een jong ezeltje.”

Vrijwilligers gezocht
Het dierenpark draait uitsluitend op vrijwilligers en daar kunnen er nooit genoeg van zijn. Het park heeft nog behoefte aan nieuwe vrijwilligers die eens in de twee weken op zaterdag willen helpen bij het groot onderhoud. “En we zoeken nog iemand voor het helpen voeren op de ochtenden van 08:45 tot 10:00 uur. ” Belangstellenden kunnen zich melden bij het dierenpark. “Elke zaterdagochtend zijn we hier. Het zou mooi zijn als we onze vrijwilligersgroep wat kunnen uitbreiden”, zo besluit Bennie.

Meer berichten