De Raad van Elf met in hun midden het nieuwe vaandel, ontworpen door Patrick Tilley.
De Raad van Elf met in hun midden het nieuwe vaandel, ontworpen door Patrick Tilley. Foto: Kyra Broshuis

Raad van Elf onthult eigen vaandel

Algemeen

Eerbetoon aan overleden ontwerper Patrick Tilley

Door Kyra Broshuis

GROENLO - De Raad van Elf van de Knunnekes uit Groenlo gaat vanaf deze campagne bij alle officiële gelegenheden een eigen vaandel voeren. De onthulling vrijdagavond was een indrukwekkend moment. Het vaandel was een grote wens én initiatief van raadslid Patrick Tilley die in november 2018 geheel onverwacht overleed.

Trots|
De familie van Tilley was bij de onthulling aanwezig waar raadslid Pascal Heutinck het woord voerde: “We zijn ontzettend blij en trots dat we vandaag dit vaandel kunnen onthullen. Het ontwerp van Patrick is tot in detail uitgevoerd; alles heeft een betekenis. Zo is de afmeting 63 bij 63 cm in verband met het oprichtingsjaar van de Knunnekes; 1963. Ook staan er afbeeldingen op die onder andere verwijzen naar bier, buutavonden, carnavalszondag, Rosenmontag en Tulpendinsdag. En bovenop de draagstok uiteraard een klein Grols kanonnetje. Het vaandel is gemaakt van oude capes van prinsen en adjudanten en hebben we in een atelier laten borduren. Op een plaatje bovenaan staat de tekst ‘Concilio ex Undecim’, Latijn voor Raad van Elf. Met dit vaandel is voor ons de cirkel rond en is het prachtige ontwerp van Patrick vastgelegd.”

Heutinck roemt de inzet van raadsleden Charles Koppelman en Danny Nijland voor het vele werk dat ze verzet hebben om het vaandel gerealiseerd te krijgen. Oud-raadslid Gerry Meulenbeek zegt dat hiermee ook de wens van wijlen Frans Blokhuis in vervulling is gegaan. “Ook hij had het jaren geleden al over een eigen vaandel. Prachtig dat het nu eindelijk zover is.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant