Gouden Knunneke-drager Edwin Willemsen (midden) tijdens de Veldavond.
Gouden Knunneke-drager Edwin Willemsen (midden) tijdens de Veldavond.

Knunnekes reiken viermaal gouden blijk van waardering uit

Algemeen

Beloning voor inzet voor het Grolse carnaval

Door Theo Huijskes

GROENLO - Eén van de hoogste onderscheiding van carnavalsvereniging De Knunnekes, is het 'Gouden Knunneke'. Een 'gouden blijk van waardering' die onder andere wordt uitgereikt aan leden van de club zelf met een respectabele staat van dienst.

Sponsorcommissie
Het eerste Gouden Knunneke werd afgelopen donderdagavond opgespeld tijdens de traditionele Veldavond, bestemd voor alle leden van de Prinsen- en Eregarde. President Maarten Kooiker en vorst Miquel Porskamp speldden het Knunneke als kostbare kleinood op de revers van Edwin Willemsen, oud-prins in 2003. In zijn toespraak wees Kooiker op het feit dat Willemsen jaren achtereen als secretaris zitting heeft gehad in het Knunnekes-bestuur en daarbij een indrukwekkend cv heeft opgebouwd . "Binnen dat bestuur was jij met name op het terrein van de sponsoring een stuwende kracht. Dit heeft zich onder andere vertaald in het vele werk dat jij ten behoeve van een nieuw opgerichte sponsorcommissie hebt verricht en daarmee tegelijkertijd voor een doorstap hebt gezorgd naar de binnen onze vereniging niet meer weg te denken geleding Kapstok".

Jeugdcarnaval
Op de zaterdagmiddag was het Christian Reinders, die als algemeen bestuurslid en in die functie onder meer voorzitter van de jeugdcommissie voorafgaand aan het kindercarnaval een Goude Knunneke kreeg opgespeld. Reinders, die na 'elf' jaar stopt, werd door Maarten Kooiker geroemd om al zijn ingezette capaciteiten. "Jij bent geen doemdenker, maar iemand die te allen tijde in oplossingen denkt. Jouw belangrijkste verdiensten voor het Grolse carnaval heb jij als grote regisseur ten goede laten komen aan diverse aangelegenheden, waaronder het kindercarnaval, de Teenage Party, de carnavalskledingbeurs en niet te vergeten het geven van carnavalsles, waarbij jij tal van scholen hebt bezocht, daarbij zelfs een school in Amsterdam."

Raad van elf
Het derde en vierde Gouden Knunneke zijn gegaan naar een tweetal leden van de Raad van Elf, te weten Remco Wolters en Charles Koppelman, die beiden elf jaar lang de Raad op een plichtgetrouwe en tevens enthousiaste wijze hebben gediend en na deze campagne plaats maken voor een tweetal nieuwelingen. Vooralsnog was het de bedoeling om beide RvE-leden op de zondagmorgen op de Kanonswal te onderscheiden. Echter als gevolg van de weersomstandigheden werd uitgeweken naar Bar De Lange Gang. Van een afscheid van CV De Knunnekes is geen sprake. Behalve dat Wolters en Koppelman worden opgenomen in de Eregarde, zullen beide heren zich blijven inzetten voor de Grolse carnavalsclub.

Christian Reinders (links) werd voorafgaande aan het kindercarnaval verrast met het Gouden Knunneke.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant