Eerste prijs voor de grote wagen van Kroam '13. Hoe kan het ook anders met zo'n naam; 'Met Kroam '13 altijd prijs!'.
Eerste prijs voor de grote wagen van Kroam '13. Hoe kan het ook anders met zo'n naam; 'Met Kroam '13 altijd prijs!'. Foto: Kyra Broshuis

Kroam '13 en De Snikkels winnen bij Grolse carnavalsoptocht

Algemeen

GROENLO - De Rosenmontag start zoals altijd bij City Lido waar de prijswinnaars van de grote carnavalsoptocht bekend worden gemaakt. Ook dit jaar is bij de grote wagens Kroam ‘13 de winnaar met hun wagen mét act ‘Altijd prijs met Kroam ‘13’. Tweede bij de grote wagens worden De Bittere Ballen met ‘Bi’j ons is ‘n vögel d’r wal op tied af’. De derde plaats is voor de groep K.Z.B. met ‘Boerenprotest op de Maliebaan’.

Door Kyra Broshuis

Groep 33 wint bij grote loopgroepen
Bij de kleine wagens is de eerste prijs voor De Snikkels met hun creatie ‘De GHV komt uit de gracht’. Tweede wordt Gewoon omdat het kan met ‘Fake News’. De derde prijs gaat naar groepje Hertenkamp met ‘Gehaaid’. De BIkkels krijgen de eerste prijs bij de kindergroepen en De Vlegels worden tweede. Brugpiepers winnen de derde prijs. Bij de grote loopgroepen gaat Groep 33 met de eerste prijs aan de haal en wint Tapsa de tweede prijs. Grolly Dots wordt derde.

Knunnekes Award voor De Popies
De grote poppen van Geant VIT worden eerste bij de kleine loopgroepen. In die categorie wordt Springlevend tweede en Zwollebollekes derde. De KAPSTOK aanmoedigingsprijzen zijn dit jaar voor Festijn, HKCG, Bözzels vs Bözzels, Springlevend en Gratis Wifi. De Popies winnen de Knunnekes Award en Gewoon omdat het kan krijgt de publieksprijs 2020. De Goudsmitstraat wint dit jaar de Stad Grolle Straatprijs voor de mooist versierde straat.

Bij de kleine wagens winnen De Snikkels met 'De GHV komt uit de gracht'.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant