Tonnie en Nicol te Vogt: "Afspraak is nog steeds afspraak en kwaliteit staat voorop". Foto: PR
Tonnie en Nicol te Vogt: "Afspraak is nog steeds afspraak en kwaliteit staat voorop". Foto: PR (Foto: )

25 jaar Te Vogt Riooltechniek

Altijd op zoek naar nieuwe oplossingen

GROENLO- Tonnie en Nicol te Vogt startten in 1995 met hun bedrijf Te Vogt Riooltechniek. Het betrof destijds vooral om rioolontstoppings- en drainagereinigingswerk. Vervolgens kwam er veel vraag naar het aanleggen van riolering bij woningen en bedrijven in verband met de komst van drukriolering in het buitengebied: "We hebben bij honderden adressen de riolering aangelegd."

Op 4 maart bestaat het bedrijf 25 jaar en zijn er zestien medewerkers in vaste dienst. Het bedrijf is flink gegroeid, heeft klanten in heel Nederland en werkt met de allernieuwste technieken. De instelling van het echtpaar Te Vogt is echter niet veranderd: afspraak is nog steeds afspraak en kwaliteit staat voorop.

Brede klantenkring
"Onze eerste klanten zijn nog steeds klant en de klantenkring is enorm gegroeid", vertellen Tonnie en Nicol te Vogt. "We zijn bekend geworden door het ontstoppingswerk maar inmiddels doen we ook aanleg, onderhoud-, reinigings- en inspectiewerk. We hebben een brede klantenkring waaronder overheden, weg- en waterbouwbedrijven, verschillende industriebedrijven, agrarische ondernemers en uiteraard particulieren." Tonnie zit al 42 jaar in het vak en het bedrijf is sinds 2002 gevestigd op de Laarberg. "Ik had niet kunnen denken dat we zo zouden groeien. Dit hebben we voor een groot deel te danken aan de inzet en het meedenken van onze medewerkers. In de eerste jaren was ik 24 uur per dag bereikbaar. Een dag vrij of vakantie was ondenkbaar. Nog steeds maken we lange dagen, maar niet meer zo extreem als toen."

Investeren in milieuvriendelijke oplossingen
Meegaan met de tijd en blijven innoveren, dat is heel belangrijk voor het bedrijf. "Er blijft altijd behoefte aan kennis en deskundigheid. De technieken van het reinigen zijn sterk verbeterd. Door investeringen in de nieuwste reinigingsmachines en zuig/perswagens, voorzien van milieuaspecten zoals bijvoorbeeld de Euro 6-motoren, zijn wij een graag geziene partij bij grotere opdrachtgevers."
Te Vogt investeert in milieuvriendelijke oplossingen. Zo worden vrijgekomen afvalstoffen altijd in eigen beheer en op een milieuvriendelijke wijze afgevoerd en gerecycled. Met de klimaatverandering is er ook een behoefte aan het bewaren, vasthouden van water. "Een deel van ons werk is dan ook het aanleggen van infiltratieboxen en het onderhoud van dit soort systemen. Alles wat met ons werk te maken heeft, gaat over vuil water, schoon water en waterbeheer", legt Tonnie uit.

In 2004 werd een tweede bedrijf gestart: Te Vogt Plastics, dit door overname van Reijerink Plastics (Cash&Carry). "Daarmee leveren we een compleet pakket aan producten voor de afvoer van hemelwater en vuil rioolwater. Ook kan de klant bij ons terecht voor allerlei soorten pompen, beregeningsbenodigdheden, landbouw- en andere folie." Uitgekeken op het vak is het paar nog lang niet: "Dit werk is continu in beweging. We bezoeken daarom vakbeurzen, bijeenkomsten en lezingen. We willen goed op de hoogte blijven. Voor onszelf, maar zeker ook voor onze klanten." Tonnie, Nicol en hun medewerkers willen dan ook hun klantenkring met de opgebouwde kennis en vaardigheden graag van dienst blijven zijn.


www.tevogt.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden