Afbeelding

Aanslagje

Algemeen Columns

Ik kreeg, zoals iedereen die legaal verblijft en netjes onder zijn eigen naam staat ingeschreven in de gemeente Oost Gelre, de jaarlijkse aanslag van de gemeentelijke belastingen.
Mijn normale vreugde die ik beleef bij het bijdragen aan een goed onderhouden samenleving werd dit jaar toch wat getemperd door drie dolle dingen. En dat vlak na carnaval.

Ten eersten:
Het bedrag vastrecht afval was dit jaar om precies te zijn 1,3340441176470588235294117647059 keer zo hoog als vorig jaar. Oftewel ruim een derde hoger. Als ik de prijs van mijn column jaarlijks met 33% verhoog, lig ik zelf bij het afval van het Achterhoek Nieuws.

Ten tweeden:
Het betalingskenmerk is een hele lange sliert cijfers zonder spaties. Dat is vooral lastig bij een heleboel dezelfde getallen achter elkaar, in mijn geval nullen, maar dat kan aan mij liggen. Waarom geen vier blokjes van vier? Het is toch opgebouwd als een acceptgirobetalingskenmerk (mooi Scrabble-woord)?

Ten darden:
Je mag het bedrag in twee gelijke delen betalen voor de twee vervaldata. Maar … mijn totaalbedrag eindigt op ,83 (ik zal jullie niet de ogen uitsteken met het megabedrag voor de komma, veroorzaakt door de OZB van ons paleis). Dus ik kan het bedrag niet in twee gelijke delen betalen, want mijn bank accepteert geen overboekingen van halve centen.

Natuurlijk, er zijn aanslagen die grotere problemen veroorzaken. Maar als controlfreak kan ik toch lastig met zulke dingen omgaan. En ik zit er grotendeels alleen mee, want de administratie komt bij ons in huis vrijwel altijd op mij neer. Ik verlang plotseling naar vroeger en zet een cd op, een echt schijfje. The Best of Talking Heads, ooit gekregen van Sinterklaas en Zwarte Piet.

And you may find yourself in a beautiful house
With a beautiful wife
And you may ask yourself, well
How did I get here?

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant