Sander Naaijkens (24) herstelt snel van corona

Sander Naaijkensherstelt van het coronavirus. Foto: eigen foto
Sander Naaijkensherstelt van het coronavirus. Foto: eigen foto

'Ik ben snot-verkouden maar verder voel ik me prima'

Door Henri Walterbos

GROENLO/UTRECHT- "Met mij gaat het goed. Het voelde meer als een verkoudheid. Ik was dinsdag niet goed in orde en ben woensdag toch maar ziek thuis gebleven. Omdat ik in het Sint-Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein werk is na overleg met infectiepreventie besloten om te kijken of ik in aanmerking zou komen voor een test. Binnen een dag toonde de test, een wattenstaafje achter in mijn keel, aan dat ik toch besmet was met corona." Aan het woord Sander Naaijkens (24) uit Groenlo, zaterdagmiddag vanuit zijn huis in Utrecht waar hij tegenwoordig woont.

Kort maar hevig
De symptomen waren kort maar hevig, vertelt Sander. "Ik had het eigenlijk nog maar heel kort. Dinsdagavond was ik heel erg misselijk, moest ik overgeven. Daarvoor was ik alleen maar heel licht snotterig. Mijn klachten waren best wel vreemd in vergelijking met wat ze eigenlijk verwachtten bij corona. Het voelde meer als een gigantische kater die een paar dagen duurt, in combinatie met het oproken van een heel pak zware shag in een dag tijd. Woensdag ben ik erg beroerd geweest, maar vanaf donderdag werd het ook al snel weer beter. Ik ben snotverkouden maar verder voel ik me prima. Het voelde als een griep maar dan toch iets anders," omschrijft Sander zijn symptomen. "Ik voelde de diagnose al wel een beetje aankomen, was niet erg verbaasd over de uitslag. Ik voel me verder weer gewoon prima hoor," klinkt Sander nog licht schor. "Het is bekend dat je corona kunt krijgen zonder dat je erge klachten hebt. Als je erge klachten hebt moet je contact opnemen met je huisarts. Die klachten had ik niet, dus heb ik dat niet gedaan. Naast iets snotterig voelde ik me prima. Nu is het zaak om binnen te blijven. Als ik 24 uur geen klachten meer heb, dan mag ik weer naar buiten." Binnen een week na de diagnose zou hij zich in principe alweer beter kunnen voelen. "Klopt, maar je kunt het virus daarom nog wel bij je hebben. Het is alleen maar besmettelijk als ik klachten heb als niesen en hoesten. Anders niet, zo is mij verteld."

Naar omstandigheden voelt hij zich prima. "De muren komen na een paar dagen al wel op me af, maar dan mag ik nog niet klagen. Ik verwacht snel weer aan het werk te mogen, althans dat hoop ik. Hangt ervan af wanneer de verkoudheid weg is. Normaal zou je gewoon met deze verkoudheid naar je werk gaan, maar nu weet je dat het corona is, dus blijf je thuis." Hij wordt overspoeld met reacties. "Ik krijg volop berichten van beterschap en sterkte, maar zo ziek voel ik me helemaal niet," lacht hij.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Wat vindt u? Moet het uiterlijk van Zwarte Piet veranderen?Reageren!