Afbeelding

Week 13

Algemeen Columns

In deze ongeluksweek, ook qua weeknummer, zijn de maatregelen rondom het coronavirus nog verder aangescherpt. Geen groepsvorming, geen bijeenkomsten, zoveel mogelijk thuisblijven. Mede met dank aan al die fijne sociale samenlevers die massaal naar stranden en parken trokken de afgelopen dagen.

Maar dat was natuurlijk vooral in het Westen van Nederland, wij in het Oosten zijn een stuk socialer. Ons naoberschap tonen we in deze tijd juist door zoveel mogelijk bij onze naobers uit de buurt te blijven.

Ik verneem net dat de centraal schriftelijke examens op de middelbare scholen niet doorgaan. Ik ga hier verder niet op door, maar ik meld het alleen even om aan te tonen dat ik deze column op dinsdagmorgen geschreven heb.
Het nieuws haalt je in waar je bij staat, meestal aan de verkeerde kant deze dagen.

Wat ik in een paar Oost Gelrese supermarkten met eigen ogen gezien heb: lege vakken waarin paracetamol hoort te liggen. Dan komt het wel heel dichtbij.

In een drogisterij - ook in Oost Gelre - waren er nog wel pakjes paracetamol. Een klant 1,5 meter voor mij werd erg onbeschoft tegen het winkelmeisje, omdat hij maar hij maar drie verpakkingen tegelijk mocht kopen. Dat stond ook wel op zo'n kaartje bij het paracetamol-schap, maar ik denk dat hij erg laaggeletterd was. Of hij was gewend aan de volledige naam para-acetylaminofenol, waardoor het kwartje (circa 12 eurocent) bij hem niet viel.
Het was ook zo'n man die voor een dubbeltje (circa 5 eurocent) geboren was, het zat er niet in.
De gezinsleden van hem gingen vervolgens heel handig elk drie pakjes kopen, zodat ze de thuisvoorraad toch op peil konden houden.
Ik dacht nog: jammer dat zijn ouders destijds niet op tijd in de drogisterij zijn geweest om condooms te kopen. Dan was mij en de verkoopster deze wanvertoning bespaard gebleven.

Iemand (nou ja, iemand) die zich trouwens wel aan de coronaregelgeving houdt, tot heel erg ruim na 1 juno, is Gökmen Tanis. Ik had het voorspeld in mijn vorige column. Twee weken geleden, vorige week heb ik een beetje afstand gehouden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant