Yorick klein Gunnewiek (SSB), Ton Scharenborg (SAVV), Mark Ribbers (SSB) en Marco Heutinck (SAVV). Foto: PR
Yorick klein Gunnewiek (SSB), Ton Scharenborg (SAVV), Mark Ribbers (SSB) en Marco Heutinck (SAVV). Foto: PR

Gebruikersovereenkomst ondertekend voor vitaal sportpark ‘de Sonders’

BELTRUM - Je hebt al een fantastisch sportcomplex en je wilt het nog mooier maken. Het liefst door nog meer samen te werken. Met deze intentie tekenden eind 2018 acht maatschappelijke organisaties en verenigingen een samenwerkingsovereenkomst die alle partijen nog toekomstgerichter zal maken.

Tijdens de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst, onder begeleiding van dynamisch platform Achterhoek in Beweging, sloten zij een periode van voorwerk af. Ronald Stapelbroek, lid van de werkgroep vertelde: “Door meer verenigingen mee te laten doen, zal sport nog meer in de samenleving worden ingebed. Mooi is dat, naast de volleybal- en tennisclub, basisschool De Sterrenboog, de KBO en Outrac meedoen.”

Een vooruitziende blik waar nu al de vruchten van kunnen worden geplukt. In de afgelopen periode konden volleybal en handbal al gebruik maken van de beachvelden. Zeker nu de binnensportaccommodaties zijn gesloten vanwege corona is dit meer dan welkom.

Ook is de hardloopgroep begonnen op de speciaal daarvoor aangelegde hardloopbaan. Een toevoeging aan het project dat in eerste instantie nog niet in de gedachtekoker zat, maar waar gedurende het project vraag naar kwam en de werkgroep in goed overleg met Stichting Accommodatie VIOS Voetbal (SAVV) ook uitvoering aan kon geven. Dit resulterend in een ruim 500 meter lange hardloopbaan.

De survivalrunatleten zelf kunnen nog geen gebruik maken van de trainingsaccommodatie. Naar verwachting is er nog voor een kleine maand werk aan de opbouw. Hierna zal de nieuwe trainingsaccommodatie gekeurd worden door de Survivalrun Bond Nederland. Bij een goed gevolg kunnen de leden van Stichting Survivalrun Beltrum (SSB) medio juni de trainingen starten op sportpark 'De Sonders'.

Vooruitlopend hierop is 18 mei een gebruikersovereenkomst getekend tussen SSB (Stichting Survivalrun Beltrum) en SAVV (Stichting Accommodatie VIOS Voetbal). De samenwerking met SSB past volledig in de visie van een open club en vitaal sportpark welke VIOS Voetbal wil nastreven. Naast de huidige samenwerking met de bootcamp- en de loopgroep wordt met het trainingsterrein van de SSB en de beachvelden een nog breder sport aanbod gecreëerd op het sportpark.

De officiële opening van het vernieuwde sportpark 'De Sonders' staat nu gepland voor 12 september. In welke vorm dit gegoten wordt is, afhankelijk van de coronamaatregelen, nog ongewis, maar dat de opening op die dag niet ongemerkt voorbij zal gaan, is zeker!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden