Shuffle tijdens de Grolse pronkzittingen 2020. Foto: Theo Huijskes
Shuffle tijdens de Grolse pronkzittingen 2020. Foto: Theo Huijskes (Theo Huijskes)

Theatershow van The Shuffle Percussion Group een jaar uitgesteld

Coronacrisis gooit roet in het eten

Door Theo Huijskes

GROENLO - Alle goede bedoelingen ten spijt, maar als gevolg van de uitbraak van het coronavirus laat de vierde theatershow van The Shuffle Percussion Group uit Groenlo een jaar op zich wachten. Waren er in het vierde kwartaal van dit jaar al een aantal uitvoeringen van de nieuwste en derhalve vierde achtereenvolgende show met de alles zeggende titel ‘Let’s Shuffle!’ gepland, onlangs is door de leiding noodgedwongen besloten om de show een jaar op te schuiven. Dit heeft tot gevolg dat niet alleen de vele voorbereidingen zijn uitgesteld, maar dat ook het geduld van de vele fans van Shuffle een jaar langer op de proef wordt gesteld.

Kim Stammers, woordvoerster namens Shuffle, laat weten dat de groep enerzijds hevig teleurgesteld is, maar anderzijds alle begrip aan de dag legt voor de omstandigheden waar iedereen mee te maken heeft. “De gezondheid van iedereen staat voorop en daar richten wij ons ook naar, maar wanneer je al zover in de volle voorbereiding zit, wil je ook graag naar buiten treden om je met iets nieuws te kunnen presenteren.” Dat die voorbereiding reeds in vergevorderd stadium verkeerde, bewijst wel het feit dat ten behoeve van de nieuwe show ‘Let’s Shuffle!’ reeds een aantal theaters in het vierde kwartaal van dit jaar was vastgelegd, zoals De Storm in Winterswijk, waar tevens de première zou plaatsvinden, en verder theaters in Eibergen, Lochem, Zevenaar en niet te vergeten De Mattelier in Groenlo.

Vierde show wordt ‘onwies’ Achterhoeks
Dat The Shuffle Percussion Group, voortgekomen uit Muziekvereniging Groenlo, reeds een tiental bijzonder goede jaren achter de rug heeft, blijkt met name uit het doorslaggevende succes, binnengehaald met de theaterproducties ‘Slagroom’ in 2009, ‘Slapstick’ in 2012 en ‘Slagveld’ in 2015. “Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat wij met ons allen staan te popelen dan wel in de startblokken staan om deze keer de vierde ‘onwies’ Achterhoeks getinte show voor het voetlicht te brengen”, aldus algemeen leider John Sonderen. “Na een tiental succesjaren met een drietal theaterhoogtepunten vinden wij met elkaar dat het tevens de hoogste tijd is om terug te kijken. Zo zullen voor onze vierde show een aantal, door het publiek gewaardeerde acts in een nieuw jasje worden gestoken. Daarnaast is het onze bedoeling om duidelijk tot uiting te laten komen waaraan Shuffle door de jaren heen haar bekendheid, beter gezegd populariteit heeft te danken, te weten het brengen van Japanse, Braziliaanse en Afrikaanse drum grooves en dat niet alleen op een virtuoze wijze, maar daarnaast bijvoorbeeld in een doodnormale tuinbroek en op een paar alledaagse klompen.”

Ontstaan vanuit het carnavalsgebeuren
Ondanks de teleurstelling zijn de leden van Shuffle nog steeds erg enthousiast over het begin dit jaar verzorgde optreden gedurende de zes pronkzittingen van carnavalsvereniging De Knunnekes. Bovendien zijn het deze carnavalsavonden, waarop destijds de basis is gelegd voor de oprichting van deze, de laatste jaren op theatertoer gaande slagwerkgroep. Daar waar bij buitenstaanders, bij het aanhoren van de naam The Shuffle Percussion Group, wordt gedacht aan een buitenlandse formatie met in dit geval Braziliaanse kenmerken, is de werkelijkheid ietwat anders. Shuffle wordt namelijk gevormd door een twaalftal, voornamelijk uit Groenlo afkomstige slagwerkers, die onder leiding staan van de in Beltrum geboren en getogen en thans in Loo woonachtige John Sonderen. En deze groep heeft door de jaren heen alle voorhanden liggende mogelijkheden aangegrepen om als pure amateurs de basis te leggen voor de inmiddels bijna professionele groep The Shuffle Percussion Group.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden