Epilepsiefonds collecteert online. Wel zo veilig.

OOST GELRE - De collectanten van het Epilepsiefonds gaan dit jaar niet met hun collectebus langs de deuren, omdat het fonds veiligheid voorop stelt. “Dit was geen eenvoudig besluit”, vertelt Joost Wijnhoud, directeur Epilepsiefonds. “De collecteweek is een van de belangrijkste weken van het jaar voor ons fonds. Gelukkig biedt online collecteren uitkomst. Zo kunnen onze collectanten toch collecteren, maar dan vanuit de veiligheid van hun eigen huis.”

In Nederland leven zo’n 120.000 mensen met epilepsie. Omdat aanvallen niet altijd onder controle te krijgen zijn, heeft dit een enorme invloed op het dagelijks leven. “Juist voor die mensen zijn we er”, vertelt Wijnhoud, “We willen hun onzekerheid wegnemen, hun omgeving ontlasten en genezing dichterbij brengen. Dat kunnen we alleen met steun van iedereen die geeft aan de collectant. Daarom zijn we blij dat we digitaal kunnen collecteren.”

Nieuwe kansen
Dankzij de inkomsten uit de collecteweek kunnen cruciale stappen gezet worden in epilepsie-onderzoek. Het Epilepsiefonds subsidieert wetenschappelijk onderzoek en biedt hulp en informatie.. Wilt u al die mensen die met epilepsie te maken hebben, steunen? Geef dan via epilepsie.nl/geef.Zo kan het Epilepsiefonds, ook nu, zijn belangrijke werk blijven doen.”


www.epilepsie.nl/

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden