De eerste selectie van Grol (seizoen 2019-2020) promoveert naar de tweede klas KNVB. Foto: Theo Huijskes
De eerste selectie van Grol (seizoen 2019-2020) promoveert naar de tweede klas KNVB. Foto: Theo Huijskes (Theo Huijskes)

Grol promoveert naar de tweede klas KNVB

GROENLO - De hoofdmacht van de sportvereniging Grol krijgt alsnog loon naar werken. De KNVB heeft deze week besloten om Grol op basis van de tot op heden geleverde prestaties in de derde klas A in aanmerking te laten komen voor één van de vrijgekomen plaatsen op een hoger niveau en dat in dit geval in de tweede klas van de KNVB. De plaatsen zijn vrijgekomen doordat een aantal voetbalverenigingen in het district Oost van de KNVB heeft besloten om met ingang van het seizoen 2020-2021 over te stappen van het zondagvoetbal naar het zaterdagvoetbal. In welke tweede klasse (2I Gelderland of 2J Twente) Grol zal worden ingedeeld, wordt in een later stadium bekendgemaakt.

Door Theo Huijskes

In Groenlo wordt het goede nieuws met gejuich ontvangen. Dit ook in het Grolse Boys-kamp, de vereniging die met ingang van 1 juli officieel met Grol fuseert. Vanwege de goede resultaten tot en met de laatst gespeelde wedstrijd, had men al enigszins rekening gehouden met promotie. De Groenlose voetbalclub was dit voetbaljaar van meet af aan de gedoodverfde kampioen in de Twentse derde klas. De promotie wordt met name in het kader van de huidige coronacrisis, en dat met alle gevolgen van dien, beschouwd als een geweldige opkikker voor in de eerste plaats iedereen die direct of indirect betrokken is bij het visitekaartje van ‘de Grol’. Bovendien een mooi afscheidscadeautje voor trainer/coach Sander Hoopman, die bij Grol vertrekt en in het nieuwe voetbalseizoen bij AD ’69 in Aalten aan het roer staat.

Alleen maar positieve reacties
Vanuit het hoofdbestuur laat Rob Westervoorde, tevens voorzitter organisatiebestuur, weten dat de blauw-witte Grolvlag nu echt in top kan. “Dit is een geweldig mooi lichtpuntje in deze vervelende crisisperiode en tegelijkertijd een mooie stimulans om met ons allen de schouders te zetten onder een succesvol voetbalseizoen 2020-2021.” Marco Frank, medewerker communicatie & pr bij Grol, is van mening dat de promotie op het juiste moment bekend wordt gemaakt. Dit niet alleen met het oog op de coronacrisis, maar ook omdat 30 juni de fusieakte met Grolse Boys officieel wordt ondertekend.
Aanvoerder Michel Kamphuis is gigantisch blij met het nieuws. “Dit is juist wat de club in het algemeen en de eerste selectie in het bijzonder nodig heeft.” William Krabbenborg, met ingang van het komende seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Grol, vindt het ook geweldig nieuws. “Dit wordt voor mij een nog mooiere start dan ik al had verwacht. Grol is er helemaal aan toe en ik ook. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden