De 15-jarige Jim Wijnen fietst met zijn IJstaxi heel Groenlo door.
De 15-jarige Jim Wijnen fietst met zijn IJstaxi heel Groenlo door. (Foto: Kyra Broshuis)

Jonge ondernemer rijdt met ijstaxi door Groenlo en omstreken

GROENLO - Hij is pas 15 jaar maar al een echte ondernemer. Jim Wijnen uit Groenlo zag het vooruitzicht van een rustige saaie zomer niet zitten en regelde een oude ijscokar, kocht ijs in en rijdt nu rond in Groenlo en omstreken. Hij begon op woensdag voor Hemelvaart en op Hemelvaartsdag zelf was hij aan het eind van de dag uitverkocht.

Mooie invulling
Jim is net klaar met de opleiding Mediavormgeving & ICT in Zutphen en werkt 1 dag in de week bij Media Docters in Groenlo. Daarnaast heeft hij een eigen bedrijf in video- en grafisch ontwerp, ‘Studentenontwerpers’. Voor dat bedrijfje is het nu een rustige tijd maar een ondernemer als Jim blijkt niet voor één gat gevangen. “Ik wilde graag met een ijscokar rondgaan, dat leek me een mooie invulling voor de zomer. Mijn collega bij Mediadokters had een oude ijscokar en zo is het gegaan. Dat ik na twee dagen uitverkocht was, had ik nooit verwacht. Het ging heel snel, vooral die Hemelvaartsdag. Ik had acht bakken ijs ingekocht en ging helemaal op. Ik heb direct 10 nieuwe bakken besteld.”

Ambachtelijk ijs uit eigen streek
Jim laat via social media (Facebook, Instagram en website) weten waar hij zal staan met ‘de IJstaxi’. “Dat is bijvoorbeeld bij Ravott’n en op andere plaatsen waar relatief veel mensen komen. Ik heb een dag bij de Stoomhoutzagerij gestaan en daar kwamen heel veel fietsers langs. Een man uit de buurt vond het prachtig, hij had in geen zestig jaar meer een ijscokar gezien!” Het ijs koopt Jim in bij IJsboerderij ‘t Olde Pietepol in Aalten. “Ik vind het belangrijk dat het echt goed en lekker ijs is en natuurlijk het liefst uit eigen streek. Dit is echt ambachtelijk ijs. Alle smaken doen het goed maar yoghurt-kersen gaat het hardst.”

Jim is met zijn ijstaxi nog de hele zomer in Groenlo en omgeving te vinden. “Mensen vragen ook vaak of ik langs kom na bijvoorbeeld een barbecue, dan is mijn ijs het toetje.”


www.deijstaxi.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden