AfhaalBieb voor wie liever nog niet zelf boeken uitzoekt

REGIO - De Bibliotheken Oost-Achterhoek zijn inmiddels weer twee weken geopend. Al duizenden enthousiaste bezoekers passeerden de toegangsdeuren. Iedereen houdt zich keurig aan de voorzorgsmaatregelen, die uit het landelijke protocol voortvloeien. Dat betekent dat de bibliotheken door kunnen blijven gaan met het openstellen van de vestigingen in de middaguren (maandag tot en met vrijdag, van 13.30 tot 17.30 uur). Maar als iemand tot een kwetsbare doelgroep behoort en liever nog niet met meer mensen tegelijk boeken uit wil zoeken, kan hij nog steeds de AfhaalBieb gebruiken.

De zeer gewaardeerde AfhaalBieb, die vanaf begin april vele honderden leden blij heeft gemaakt toen de vestigingen moesten sluiten, bestaat nog steeds in een aangepaste vorm. Iedereen die het niet prettig vindt om de Bibliotheek te bezoeken als er ook andere leden aanwezig zijn en/of tot een risicogroep behoort, kan een formulier met persoonlijke leesvoorkeuren invullen. Onze medewerkers zoeken dan zorgvuldig een stapel boeken uit, die passen bij het opgegeven genre of onderwerp. Deze boeken staan op vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur klaar in een tasje. Er bestaat geen kans dat men andere leesliefhebbers tegen het lijf gaat lopen, want de Bibliotheek is dan nog niet open voor andere gebruikers. Mocht een lener toch liever helemaal niet naar de Bibliotheek willen komen, dan is het ook mogelijk om familieleden of buren het tasje op te laten halen. Aanmelden voor een AfhaalBieb-tasje kan op www.oostachterhoek.nl/afhaalbieb. Het is voor afhalers ook mogelijk om op die vrijdagochtend boeken in te leveren in een speciaal daarvoor klaargezette bak.

Bibliotheek aan Huis
Voor iedereen die helemaal niet in staat is om naar de Bibliotheek te komen en ook niemand in de omgeving heeft die het AfhaalBieb-tasje kan halen, is de Bibliotheek aan Huis een alternatief. Een vrijwilliger bezorgt dan de boeken contactloos thuis. Aanmelden voor deze dienstverlening kan via het Servicebureau: 088-0062929.

Reserveren weer mogelijk
Vanaf heden is het voor leden weer mogelijk om titels te reserveren in de digitale catalogus op de site. In totaal kunnen er tien titels gereserveerd worden. Het afhalen van de klaarstaande reserveringen kan tijdens de middagopeningsuren. De bibliotheek brengt leden via een mail op de hoogte als er een gereserveerd boek klaar staat. Het reserveren van titels is helemaal gratis.
Voor vragen en/of opmerkingen kan iedereen terecht op de website of bij het Servicebureau, dat op werkdagen van 9.00-13.00 uur en van 13.30-17.30 uur telefonisch bereikbaar is.


www.oostachterhoek.nl

tel. 088-0062929


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden