Jeroen Dubbeldam met Forever SFN.
Jeroen Dubbeldam met Forever SFN.

PSC Lichtenvoorde draait eerste oefenwedstrijden sinds lockdown

VRAGENDER - Paardensport onder de nieuwe corona-regelgeving. Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender organiseerde op zaterdag 23 mei werd voor het eerst sinds de lockdown een oefenwedstrijd voor een kleine groep ruiters op persoonlijke uitnodiging. Drieëntwintig professionals brachten samen zo’n honderd paarden mee en sprongen van 11.00 uur tot 17.30 uur in de klasse B tot en met 1.40 m. Wie foutloos reed, mocht van start in de ingebouwde barrage.

Als er al een ‘grote winnaar’ van de dag genoemd mag worden, dan is dat Olympisch-, wereld- en Europees kampioen Jeroen Dubbeldam die als enige van de drie foutloze 1.40 m. combinaties nog warm liep en een barrage reed. Nadat hij deze ook foutloos afsloot met Forever SFN (v. Azteca VDL) van het Springpaarden Fonds Nederland reed hij een heuse ereronde met de vuist omhoog onder toeziend oog van collega-ruiters en organisatie. Ook zijn Amerikaanse pupil Lucas Porter op Hope Street (v. Casall) en Remco Been met Balou (v. Berlin) reden een vlekkeloze basisomloop in de 1.40 m. rubriek.

De oefenwedstrijd werd in minder dan een week op poten gezet door springamazone Micky Morssinkhof, vriend Melvin Greveling en het PSC-team en met open armen ontvangen door de ruiters die al een paar maanden bij huis aan het trainen zijn. Micky's moeder, Nory Morssinkhof, richtte de locatie in volgens de laatste regels, inclusief bewegwijzering, anderhalve meter-stickers en ontsmettende handzeep.

Op woensdag 10 juni vanaf 10.00 uur staat er opnieuw een oefenwedstrijd op het programma. Ditmaal opengesteld voor iedereen maar nog steeds zonder publiek.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden