Het pand op de hoek van de Kerkstraat en de Lepelstraat, bekend als 'de Pauw', zou verbouwd kunnen worden tot 9 appartementen. Foto: Kyra Broshuis
Het pand op de hoek van de Kerkstraat en de Lepelstraat, bekend als 'de Pauw', zou verbouwd kunnen worden tot 9 appartementen. Foto: Kyra Broshuis (foto: Kyra Broshuis)

Nieuwe woningen in Groenlo

GROENLO - De Menukaart Wonen die de gemeente Oost Gelre heeft ingevoerd, heeft geleid tot plannen voor extra woningen in Groenlo. De gemeente deed de oproep om met plannen voor woningbouw te komen. Wethouder Marieke Frank is enthousiast over de ingediende plannen: “We kunnen verder met onze wens om snel, naar behoefte en met kwaliteit te bouwen.”

Door Kyra Broshuis

52 nieuwe wooneenheden
Tot en met 28 februari 2020 hebben de initiatiefnemers de gelegenheid gekregen om hun plannen in te dienen. In totaal zijn zestien bouwplannen ingediend, veertien uit de verkennende gesprekken en twee nieuwe plannen. Zowel in Groenlo als in Lichtenvoorde gaat het in totaal om acht bouwplannen. De insteek is te bouwen op plekken die er toe doen. Voor de juiste locaties zijn de volgende eisen gesteld: 1. de locatie ligt in het historische centrumgebied of gemengd woongebied; 2. de locatie heeft een bedrijfs-, horeca-, winkel- of maatschappelijke (of vergelijkbaar) bestemming; 3. de locatie beschikt over aanwezige legale bebouwing. In totaal zijn er zestien initiatieven ingediend voor in totaal 81 woningen. “Dat zou voor Groenlo een toename betekenen van 52 woningen. In Lichtenvoorde gaat het om 22 woningen”, legt Frank uit.

De beoogde locaties in Groenlo voor wat betreft de zogenaamde inbreidingslocaties zijn:

Marhulzenweg 29, op de plaats waar voorheen GMI (Groenlose Meubelindustrie) gevestigd zat. Hier zouden elf nieuwe wooneenheden kunnen komen.

Papendijk 11, het gaat hier om zes nieuwe wooneenheden. Het betreft de herbestemming van een oude schuur in een groene hoek aan de Buitenschans, Papendijk en Tramstraat, tegenover het Gezondheidscentrum ‘Den Papendiek’.

Oranjestraat 11, twee nieuwe wooneenheden. Dit is het pand met erf waar nu nog de Vincentiusvereniging gevestigd is.

Ruurloseweg 12, vier nieuwe wooneenheden. Het principeverzoek betreft het transformeren van een schoenwinkel met werkplaats en woning.

Lepelstraat 3, negen nieuwe wooneenheden. Het gaat hier om het herbestemmen van de Pauw Activiteiten.

De Wheme 2a, achttien nieuwe wooneenheden. Het voormalige zorgbestemming zou plaats moeten maken voor appartementen.

Daarnaast zijn er (winkel)panden die voor herbestemming in aanmerking kunnen komen. In Groenlo zijn dat:
Barakkenplaats 7, een wooneenheid. Dit is het bekende pand ‘Arink’. Het plan voorziet in de bouw van een bovenwoning.
Kevelderstraat 22 en 24, twee wooneenheden. Het gaat hier om twee appartementen op de begane grond van het al gerealiseerde complex.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden