Afbeelding

Breukje

Algemeen Columns

Dat was een verfrissende wolkbreuk afgelopen zondag. Ik heb als dwaas natuurlijk makkelijk praten in mijn huis op de heuvel. Geen wateroverlast binnen en ook geen lekkage. Er was ook weinig wind, zelfs in Groenlo, de regen sloeg nergens onderdoor.

Maar verfrissend was het. En nodig en een beetje afleiding na het inmiddels vermoeiende gepraat over racisme. Ieder weldenkend mens is tegen racisme en elke andere vorm van discriminatie, en het is zeker goed bij jezelf te rade te gaan hoe je zelf - bewust of onbewust - mensen die anders zijn, beoordeelt en bejegent.

Helaas is het racismedebat gekaapt en van een breuk voorzien door ophitsertjes als Akwasi en Sylvana Simons. Aandachtsgeile sneuneuzen die het misschien wel fijn vinden dat er racisme bestaat, want dan hebben ze een levenskapstokje.
En dat is helaas weer voer voor racistische gekken als Henk Bres.

En dan het gedoe over tv-comedy's als Little Britain en Fawlty Towers. Flikker toch op. Satire, weet je wel.
De toch al niet bijster bijdragende Jesse Klaver voegde een nieuw pareltje aan zijn onzinketting toe: excuses aanbieden voor de slavernij. Ja, ik voel me ook echt ontzettend schuldig over iets wat gebeurd is honderd jaar voordat ik geboren werd. Gelukkig zijn alle actuele problemen en mensenrechtschendingen opgelost, zal Jessetje wel gedacht hebben, dan kan ik hier mooi mee komen.

En toen ging het dus hard regenen, en toen kwam dat gelukkig in het nieuws. De grote gelijkmaker, iedereen wordt nat.
Of worden sommigen toch natter dan anderen door institutionele ongelijkheid? Waardoor sommigen in goedkopere huizen wonen met grotere kans op lekkage. Ik zal het Jesse eens vragen.

Ik was zelf net aan het fietsen toen de wolken openbarstten. Gelukkig kon ik schuilen in de kerk in Lievelde, het dak hield het, ondanks de breukjes. Ik heb wel netjes mijn paraplu ingeklapt, ik wil de boel daar niet ontheiligen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant