Directeur Tonnie Zieverink heet iedereen weer van harte welkom bij De Mattelier. Foto: PR De Mattelier
Directeur Tonnie Zieverink heet iedereen weer van harte welkom bij De Mattelier. Foto: PR De Mattelier foto: PR

De Mattelier verwelkomt gebruikers met open armen

Algemeen

GROENLO - Sociaal Cultureel Centrum de Mattelier in Groenlo mag sinds 2 juni weer groepen van maximaal 30 personen per zaal ontvangen. Directeur Tonnie Zieverink is blij dat er in elk geval weer mogelijkheden zijn. De afgelopen weken zijn Zieverink en zijn medewerkers druk geweest met verschillende klussen en onderhoud. Nu staat De Mattelier klaar om weer het middelpunt van de Groenlose samenleving te zijn.

Door Kyra Broshuis

“We zijn gelukkig weer open! Dit is een multifunctioneel gebouw en we hebben uiteraard te maken met de algemene RIVM-richtlijnen, die voor de horeca maar bijvoorbeeld ook met die van de muziekbond. Om alles in goede banen te leiden, hebben we ons eigen protocol gemaakt, aangevuld met looplijnen, banners, posters en een hygiënezuil. We hebben het goed geregeld en we kunnen de bezoekers voor elke gelegenheid die anderhalve meter afstand bieden. Onze vrijwilligers zijn goed geïnstrueerd over de maatregelen en zullen daar ook naar handelen. Het is vooral veel schoonmaken en desinfecteren maar ook de bezoekers aanspreken op hun gedrag”, zegt Zieverink. Gebruikers van De Mattelier moeten nu aan de voorkant naar binnen en er aan de achterkant weer uit. Ook zijn er aparte routes naar boven en beneden zodat de mensen elkaar zo min mogelijk passeren.

Veel mogelijkheden
De Mattelier biedt, ook met de huidige beperkingen, veel mogelijkheden, legt Zieverink uit. “Sinds 2 juni mogen er 30 personen bij elkaar komen maar dat geldt voor ons per zaal. We kunnen dus meerdere groepen van maximaal 30 man ontvangen. Die anderhalve meter blijft uiteraard van kracht. Voor de muzikanten is dat overigens twee meter. Er worden gelukkig al wel weer individuele muzieklessen gegeven en er wordt ook gemusiceerd in kleine groepjes. De koren zijn nog niet gestart. We hebben hier onder andere Colorful, Second Edition en de Musicalfabriek. Vanaf 1 juli mogen ook zij weer binnen zingen én dansen. Vanaf 1 juli mogen we groepen tot 100 personen ontvangen. Dat betekent dat we ook weer uitvaarten / herdenkingsdiensten voor een max van 100 personen kunnen verzorgen; dat kunnen we prima organiseren hier. Inclusief horeca.”

De Mattelier

biedt, ook

met de

huidige

beperkingen,

veel

mogelijkheden


Theater
Over het theaterprogramma bestaat nog enige onzekerheid, zo zegt Zieverink. “Zolang we niet weten hoeveel personen we vanaf 1 september mogen ontvangen, blijft het onzeker. Veel optredens zijn al verplaatst naar volgend jaar. Een aantal voorstellingen gaat wel door maar dan wel met minder publiek en wellicht in aangepaste vorm. Veel artiesten schuiven ook zelf hun optredens door. Er staan nog wel veel mooie dingen te gebeuren. Zo kunnen de optredens van zangeres Merel, Enge Buren en De Marco Show (over Marco Borsato) hopelijk straks gewoon doorgaan. Eind augustus weten we meer over de rest van het programma.”

Vrijwilligers
De vele vrijwilligers van De Mattelier zijn blij dat ze weer aan de slag kunnen. Zieverink: “We hebben wij uiteraard contact gehouden. Er zitten mensen bij die in de risicogroep vallen, daar hebben we uiteraard extra aandacht aan geschonken. Voor veel mensen die bijvoorbeeld alleen zijn, is De Mattelier heel belangrijk. Daar ben ik de laatste maanden wel achter gekomen. De goede contacten die we hebben met onze vrijwilligers helpen ons nu ook bij de opstart. Vorige week hebben we overleg gehad over hoe we hier gaan werken. We willen het goed geregeld hebben; we hebben een voorbeeldfunctie voor de gebruikers/bezoekers die hier komen.”

'We willen het

goed geregeld

hebben, we

hebben een

voorbeeld-

functie voor

onze

gebruikers

en bezoekers'


Nieuwe activiteiten
De afgelopen maanden zijn de inkomsten uiteraard drastisch gedaald en dat vraagt om innovatie. De Mattelier heeft gebruik kunnen maken van een aantal regelingen. Om de activiteiten die nu niet gehouden kunnen worden te compenseren, zijn Zieverink en zijn collega’s bezig nieuwe activiteiten te ontwikkelen. “We zijn met veel organisaties in gesprek en het ziet er positief uit. We proberen vooral nóg meer uit onze ruimtes te halen. Vergaderingen, bijeenkomsten, cursussen en trainingen tot 100 personen kunnen we hier goed en veilig organiseren. Die 1,5 meter blijft van kracht. We hopen dat veel mensen daar gebruik van maken. We kunnen overigens ook live streamen. Daar wordt bij uitvaarten al gebruik van gemaakt. Wat we hier nog missen is de groep 17-25 jarigen. We willen hen ook graag activiteiten bieden. Onze communicatiegroep is daarover aan het nadenken. Overigens blijven we in de komende vakantieperiode gewoon geopend. Veel groepen willen gewoon doorgaan, ze hebben al zoveel moeten missen. Wij willen hen die mogelijkheid graag bieden.”

Meer weten over de mogelijkheden bij De Mattelier? Kijk op www.mattelier.nl, mail naar info@demattelier.nl of bel met Tonnie Zieverink op 06-4249 7744.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant