De eerste groepstraining van de eerste selectie van Grol onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer William Krabbenborg. Foto: Theo Huijskes
De eerste groepstraining van de eerste selectie van Grol onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer William Krabbenborg. Foto: Theo Huijskes (Theo Huijskes)

S.V. Grol volop in touw voor het nieuwe voetbalseizoen

GROENLO - Coronacrisis of geen coronacrisis, bij de sportvereniging Grol in Groenlo zijn de talrijke, daarvoor aangewezen geledingen volop in touw om de nodige voorbereidingen te treffen voor het seizoen 2020-2021. Het nieuwe voetbaljaar zal om meerdere redenen voor extra vulling zorgen ten behoeve van de inmiddels al lijvige geschiedenisboeken van de 102-jarige Groenlose voetbalvereniging. Voor speciale aandacht daarbij zorgt vanzelfsprekend de thans heersende coronapandemie. Maar daarnaast draagt ook de fusie met zustervereniging Grolse Boys bij aan een bijzondere, noem het maar historische start van een nieuw Grols voetbalhoofdstuk. Dit zeker nadat op dinsdag 30 juni aanstaande de notariële fusieakte is ondertekend door de beide voorzitters (Hans Scheinck van S.V. Grol en Harry Paf van S.V. Grolse Boys). Zie daarvoor de Groenlose Gids van volgende week.

Door Theo Huijskes

Een mijlpaal in de Grolse voetbalgeschiedenis
Het is bijzonder aangenaam om te zien hoe op het sportpark Den Elshof reeds volop wordt ingespeeld op het samengaan van de beide Groenlose voetbalfamilies. Zo wordt er door de vrijwilligers(woensdag)groep van Grol her en der op gebouwen en voorzieningen de rode clubkleur van ‘de Boys’ verwerkt en kijkt iedereen (spelend of ondersteunend lid) uit naar het nieuwe clubtenue, waarin straks door alle mannelijke en vrouwelijke voetballers zal worden gespeeld. Ook krijgt de samenvoeging van alle administratieve en financiële zaken de nodige aandacht, wordt het archief van Grolse Boys geïntegreerd in het op het terrein van de amateurvoetballerij hypermoderne, complete archief van Grol en wordt de Eregalerij van Grolse Boys in het Sportcafé (bestuurskamer) van het sportpark Den Elshof toegevoegd aan de Eregalerij van Grol. Al met al een absolute mijlpaal in de Grolse voetbalgeschiedenis.

Ook in Groenlo is voetbal volkssport nummer één
Dat de hechte clubliefde, zoals bij zowel Grol als Grolse Boys aanwezig vóór de fusie, op geen enkele wijze wordt beïnvloed door de huidige coronacrisis, wordt wel bewezen door het gegeven dat ook ten tijde van de huidige, bijna voetballoze periode de betaling van de contributies door iedereen plichtsgetrouw wordt nagekomen. Het duidelijke bewijs dat het voetbal nog steeds volop leeft in Groenlo en daarom niet alleen volkssport nummer één is, maar tegelijkertijd de belangrijkste bijzaak in ook het leven van de Grollenaar. Men wil onderdeel zijn en blijven van ‘de Grol’ en dat ook na de fusie met ‘de Boys’! Dit laatste heeft tot gevolg dat de ‘Grolfamilie’ met ingang van 1 juli aanstaande een aantal leden heeft van bijna 1.500 of zelfs meer, dit nog los van de ontelbare supporters c.q. sympathisanten, die niet officieel lid zijn. Verder wordt er een nieuw, opzienbarend record gevestigd wat betreft de deelname van het aantal teams aan de nieuwe competitie. Dat zullen er in het nieuwe voetbaljaar 67 tot 70 zijn! Daarnaast mag, moet zelfs het aantal van maar liefst 275 trouwe sponsoren niet onvermeld blijven. Een ongekend trouwe achterban, die niet vaak genoeg genoemd kan worden!

Goede start van Grol 1
Zonder alle overige prestatieve selecties/teams tekort te willen doen, en dat zowel bij de dames als de heren, bij zowel de jongens als de meisjes, gaat er extra veel aandacht uit naar het uithangbord oftewel het visitekaartje van de club: Grol 1. Op dinsdag 16 juni jl. vond de eerste officiële groepstraining plaats onder leiding van hoofdtrainer William Krabbenborg, assistent-trainer Jos Heutinck en de overige stafleden. Zoals bekend speelt de hoofdmacht van Grol in het nieuwe seizoen in de tweede klas KNVB. Of dit gaat gebeuren in Gelderland of in Twente, dat wordt bekend na 1 juli aanstaande. Werd er reeds in een eerder stadium door het Grolbestuur afscheid genomen van enkele trainers, waaronder hoofdtrainer Sander Hoopman, in een als gevolg van de coronacrisis uitgesteld stadium zal er nog een afscheidswedstrijd worden gepland. Daarnaast zal de voltallige, voormalige selecte met begeleiding nog gaan genieten van een weekendje uit met elkaar. Over niet alleen de nieuwe competitie-indeling van Grol 1, maar ook over het voorbereidingsprogramma op het nieuwe voetbalseizoen 2020-2021 in een later stadium vanzelfsprekend meer in deze Groenlose Gids.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Wat vindt u? Moet het uiterlijk van Zwarte Piet veranderen?Reageren!