Tweede auto? Waarom geen cabrio?

Ben je benieuwd hoe het voelt om over de N18 te rijden in een auto zonder dak? Dat ervaren mensen met een cabrio dus. Misschien is het voor jou ook wel een optie om als tweede auto een cabrio aan te schaffen. We zetten de voor- en nadelen op een rij voor je.

Op een auto zonder dak blijf je altijd verliefd
Het ultieme gevoel van vrijheid op de weg, dat ervaar je in een cabriolet. Oké, er zullen altijd mensen zijn die zeggen dat een motor nog meer voor vrijheid staat, maar laten we het op een gedeelde eerste plaats houden. Door die ontbrekende kap voel je de zon op je gezicht en de wind door je haren, waardoor je jezelf één voelt met de omgeving.

En ja, een cabrio ziet er vaak geweldig uit. Dit zorgt ervoor dat je een unieke plek inneemt op de weg, want je hebt absoluut geen standaardauto. Veel eigenaren van cabrio’s besteden dan ook veel tijd aan het poetsen van hun wagen, want het blijft toch altijd hun trots.

In een cabrio rijd je veilig
Dankzij de hoge eisen die tegenwoordig gesteld worden aan auto’s zijn dus ook cabrio’s steeds veiliger. Dat geeft je een gerust gevoel, want zo’n open dak lijkt toch een stuk kwetsbaarder dan comfortabel rijden in een stevig overdekt chassis.

Maar door de beschermende crashconstructie en de ‘rolbeugel’ in de vorm van een met extra staal versterkte voorruitrand, ben je juist heel veilig onderweg. Dat ben je sowieso al wel door je rijgedrag, want je gaat in een cabrio niet zomaar 200 km/uur rijden. Dat verpest toch een beetje je rijervaring. Daarom kunnen we concluderen dat veiligheid een belangrijk voordeel is van het rijden in een cabrio. En wie kan er nu tegen een veilige auto zijn?

Genieten van je tweede auto
Natuurlijk zijn er ook wat nadelen te bedenken, zoals minder bagageruimte, een bepaald prijsniveau en het onderhoud dat nodig is voor het dak. Maar om die reden is een cabrio juist bij uitstek geschikt als tweede auto. Als je het je kunt veroorloven en je hebt er toch een praktische auto naast, dan is je cabrio uitsluitend bedoeld om van te genieten.

Zorg je wel voor een goede autoverzekering voordat je in Castricum en wijde omgeving gaat toeren met je nieuwe cabrio? Zoals je weet, is een WA-verzekering wettelijk verplicht. Afhankelijk van de leeftijd en waarde van je cabrio kun je eventueel ook kiezen voor WA-plus of Allrisk.

Dit artikel wordt u aangeboden door Lequal. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!