Bij basisschool 't Carillon is een tijdelijke verkeersmaatregel van kracht. De school mag zelf, tijdens haal- en brengmomenten, de straat afsluiten voor verkeer.
Bij basisschool 't Carillon is een tijdelijke verkeersmaatregel van kracht. De school mag zelf, tijdens haal- en brengmomenten, de straat afsluiten voor verkeer. (foto: Kyra Broshuis)

Verkeer bij ‘t Carillon zorgt voor problemen

GROENLO - Een onoplettende automobilist is twee weken geleden over de voet van een 5-jarig meisje gereden. Dat gebeurde bij basisschool ‘t Carillon in hartje Groenlo. Het verkeer daar zorgt al langer voor problemen. Het CDA heeft aangedrongen op actie vanuit de gemeente. Niek Bragt van het CDA vraagt ook wanneer het verkeerscirculatieplan klaar is.

Door Kyra Broshuis

Meerdere klachten
“De verkeersstroom in de binnenstad en dan met name het deel rondom de Wheme is slecht te noemen. Al meerdere malen hebben bewoners van Barakkenplaats, de Schoolstraat en de Wheme aan de bel getrokken over de situatie daar. Maar dit is nog niet alles. Afgelopen woensdag was ik persoonlijk getuige hoe een onoplettende automobilist over het voetje van een 5-jarig meisje reed met alle commotie van dien tot gevolg. De school gaat uit, vaders en moeders halen hun kinderen op en het verkeer wurmt zich er doorheen. Nu liep het achteraf gelukkig goed af en houdt het meisje er naast de schrik niets aan over. Maar dit had maar zo anders kunnen zijn. En dit is niet de eerste keer, deze gevaarlijke situatie doet zich iedere dag bij het begin en het uitgaan van de school weer voor. Kan er actie ondernomen worden de situatie daar veiliger te maken? En wanneer kunnen we nu eindelijk het verkeerscirculatieplan Groenlo verwachten?”, vraagt Bragt tijdens de commissievergadering.

Anderhalve meter
Wethouder Karel Bonsen heeft direct, toen hij hoorde van het incident, contact gezocht met de school. “En de volgende dag ben ik op bezoek geweest en heb ik me uitgebreid laten informeren door de directeur. Het is een lastige situatie; de anderhalve meter afstand die de ouders moeten aanhouden levert nu problemen op. Er is op het schoolplein niet voldoen plek. Het is een beetje een chaotisch tafereel. Ook staan ouders aan de andere kant van de straat geparkeerd. De straat is open voor alle verkeer dus het ook niet verboden om daar te rijden.” Ondanks dat heeft de gemeente besloten om twee afzetborden bij de school te brengen, dit in overleg met de school. “Die mogen dagelijks door de school zelf geplaatst en weggehaald worden om de haal- en brengmomenten van schoolkinderen veiliger te maken gedurende een kwartier. Er is ook een verkeersmaatregel daarvoor genomen die tot half september van kracht is. Wij blijven met de schooldirectie in contact. Wat betreft het verkeerscirculatieplan: We hebben altijd gezegd dat we eerst Lichtenvoorde afhandelen, dat is inmiddels in concept gereed. We zijn nu bezig met het parkeerplan in Groenlo, daarna zal ook het verkeerscirculatieplan aan de orde komen en dat zal nog dit jaar klaar zijn”, zo antwoordt de wethouder.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden