Het stadhuis in Groenlo. Foto: archief Achterhoek Nieuws
Het stadhuis in Groenlo. Foto: archief Achterhoek Nieuws

Mogelijk vertrek SDOA uit stadhuis onderwerp van gesprek

Algemeen

OOST GELRE - De aankondiging dat de SDOA (Sociale Dienst Oost Achterhoek) mogelijk gaat vertrekken uit het stadhuis in Groenlo, houdt de gemoederen bezig. Afgelopen week stelden zowel de VVD als D66 vragen over deze kwestie.

Door Kyra Broshuis

Ellen Dusseldorp van de VVD zegt dat haar partij het wenselijk vindt dat het stadhuis zijn functie behoudt en in gebruik blijft door de SDOA. “Wat gaat het college eraan doen om de SDOA in onze gemeente te houden? En hoeveel werkplekken telt het stadhuis op dit moment en hoeveel zijn er aan extra werkplekken te realiseren?” De VVD wil weten of het college mogelijkheden ziet om de SDOA, Werkbaan Oost Lichtenvoorde en het Werkgeversservicepunt Achterhoek gezamenlijk in het stadhuis onder te brengen. D66 is geschrokken van het plotselinge bericht en vraagt of de wethouder de raad niet eerder had moeten informeren. “In de Groenlose Gids viel te lezen dat de wethouder graag ziet dat de SDOA in Oost Gelre / Groenlo blijft omdat dit de meest centrale plaats is van alle deelnemende gemeenten. Hoe verloopt deze lobby? Is er al zicht op een nieuwe locatie waar de SDOA samengevoegd kan worden op één plek?”, vraagt Jarno Hilge van D66.

Dienstverlening staat voorop
Het gaat echter niet primair om het behoud van de SDOA maar om het behoud en de verbetering van de dienstverlening, zo zegt wethouder Jos Hoenderboom. “En dat moet op de beste plek gebeuren. Daarbij wordt er geredeneerd vanuit het belang van de dienstverlening aan onze cliënten. Er zijn nu 58 werkplekken op het stadhuis en dat is ook het maximale aantal. Er is simpelweg niet meer ruimte. Een deel van het personeel werkt vanuit het Loopbaanplein in Winterswijk.” Het is de bedoeling dat de drie partijen, SDOA, Werkgeversservicepunt en Werkbaan Oost intensief gaan samenwerken. “En daar hoort gezamenlijke huisvesting bij. Op dat vlak zijn er overigens nog geen besluiten genomen. Op 1 juli is er een infoavond en dan gaan we met de drie gemeenteraden in gesprek. We gaan voor de meest centrale plaats; we moeten een plek hebben die voor alle partijen goed bereikbaar is. De belangen van de drie afzonderlijke gemeenten zijn daar ondergeschikt aan.” Voor wat betreft het niet tijdig informeren van de gemeenteraad trekt de wethouder het boetekleed aan: “We hadden u als raad eerder moeten informeren, daar heeft u gelijk in.”

Wordt vervolgd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant