Vlnr wethouder Bart Porskamp en de initiatiefnemers Bas Wallerbosch, Peter Konings en Diderik Corts bij de nieuw ingerichte rotonde. Foto: Theo Huijskes
Vlnr wethouder Bart Porskamp en de initiatiefnemers Bas Wallerbosch, Peter Konings en Diderik Corts bij de nieuw ingerichte rotonde. Foto: Theo Huijskes

Nieuw ingerichte rotonde is een visitekaartje voor Groenlo

Aanwinst die helemaal past bij het vestingstadje

Door Theo Huijskes

GROENLO - “Een bewonderenswaardige aanwinst voor geheel Groenlo, waarvoor wij als college van burgemeester en wethouders de initiatiefnemers veel dank verschuldigd zijn. Een echte eye-catcher, met de titel ‘Groenlo met de tijd!’, die helemaal past bij de inrichting en uitstraling van het vestingstadje Groenlo.” Deze woorden sprak wethouder Bart Porskamp van de gemeente Oost Gelre afgelopen maandagavond bij de oplevering, tevens overdracht van de nieuw leven ingeblazen en opnieuw ingerichte rotonde Borculoseweg - Ruurloseweg. Porskamp was samen met ambtenaar Vincent Lette aanwezig om aan het uiteindelijke resultaat een officieel tintje te geven in het bijzijn van de drie initiatiefnemers.

Wat de initiatiefnemers betreft, was het in de eerste plaats Bas Wallerbosch van Albert Heijn, die het de hoogste tijd vond dat de rotonde, na de reconstructie in 2019, geadopteerd moest worden. Na een gesprek met vriend Diderik Corts van Hendriks Hoveniers werd er snel een plan gesmeed. Dit plan kreeg de nodige vorm en inhoud dankzij het aansluiten van Peter Konings namens IdeeMedia, die voor het ontwerp zorgde van in het bijzonder de geïnstalleerde zonnewijzer. Is Albert Heijn Groenlo de belangrijkste aangever c.q. sponsor, Hendriks Hoveniers heeft in het verlengde daarvan voor een periode van tien jaar de opdracht gekregen om de rotonde te onderhouden met planten en bloemen. Diderik Corts geeft in dat verband aan dat het aanplanten eigenlijk in een veel vroeger stadium had moeten gebeuren, maar dat dankzij de spontane medewerking van buurman Jos van Uum, woonachtig aan het begin van de Ruurloseweg, de natuurlijke vulling van de rotonde op de juiste tijden automatisch wordt besproeid.

Ambtenaar Vincent Lette vulde aan dat het aanbrengen van een helemaal op het ontwerp aangepaste verlichting nog zal plaatsvinden, zodat bezoekers, toeristen en anderen zowel bij licht als bij donker de afstanden op de zonnewijzer kunnen aflezen, die men nog te wandelen dan wel te rijden heeft naar een afgelezen en gekozen dorp of stad.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden