Gerard Kamp, voorzitter van de Vincentiusvereniging, neemt de Rabo-cheque in ontvangst van Marrit Heuzinkveld, terwijl Petra ter Bogt (geheel links) toekijkt. Foto: Theo Huijskes
Gerard Kamp, voorzitter van de Vincentiusvereniging, neemt de Rabo-cheque in ontvangst van Marrit Heuzinkveld, terwijl Petra ter Bogt (geheel links) toekijkt. Foto: Theo Huijskes

Cheque t.w.v. 20 duizend euro voor Vincentiusvereniging

Cheque van 20 duizend euro voor Vincentius

GROENLO - Het bestuur van de Groenlose Vincentiusvereniging is afgelopen dinsdagmiddag verblijd met een cheque ter waarde van 20 duizend euro. Het waren Petra ter Bogt (adviseur dagelijkse bankzaken) en Marrit Heuzinkveld (vertegenwoordigster namens de ledenraad) van de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek, die nabij het Vincentiushuis in de Oranjestraat de cheque kwamen overhandigen aan in dit geval Gerard Kamp, voorzitter van de Groenlose Vincentianen, die werd bijgestaan door enkele overige bestuursleden.

Door Theo Huijskes

Laatstgenoemde organisatie had een aanvraag ingediend bij het Coöperatiefonds van de Rabobank in verband met de toekomstige verhuizing naar het voormalige pand van Auto Arink aan de Ruurloseweg. Op genoemd fonds kunnen verenigingen, organisaties en stichtingen een beroep doen, die zich direct dan wel indirect inzetten voor de maatschappij dan wel samenleving. De ingediende aanvragen worden vervolgens beoordeeld door een speciale, door de Rabo-ledenraad in het leven geroepen commissie. Dat de aanvraag van de Vincentiusvereniging in aanmerking komt voor het mooie bedrag van 20 mille, heeft te maken met een duurzaamheidsaspect. Het geld wordt namelijk gebruikt voor de aanschaf en inrichting van zonnepanelen op de nieuwe locatie, zodat men daar straks energie-neutraal alle werkzaamheden kan doen.

Het is de bedoeling dat men in de tweede helft van dit jaar begint met het sloopwerk, de opbouw en dergelijke van het te betrekken pand, zodat in de wintermaanden het binnenwerk kan plaatsvinden. Het streven is om het totaal even vóór de bouwvakvakantie van 2021 gereed te hebben.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden