Inbreuk

Inbreuk

Ondanks dat er ook in de gemeente Oost Gelre inmiddels op veel plekken AED's hangen, gaan er toch nog mensen dood die eigenlijk later hadden moeten gaan. Mensen die nog tijd zouden moeten hebben gekregen om Automatische Externe Defibrillator feilloos te leren uitspreken.

En ondanks dat inmiddels ook in Oost Gelre een groot deel van de bevolking in een wijk woont die is beveiligd met WhatsApp-buurtpreventie, wordt er toch nog regelmatig ingebroken, ook onlangs weer.
Komt dat omdat sommigen op Telegram zitten of zoiets exotisch?

Ik denk dat er zwaarder geschut ingezet moet worden tegen het boevengilde (veldwachterswoord). Camera's, foto's delen op social media. Als het maar geen heksenjacht of lynchpartij wordt (dat moest ik er wel even bij zetten van de redactie).

Bij mij is ook een keer ingebroken. Er was gelukkig weinig beschadigd en ook nauwelijks iets van waarde meegenomen - zoveel verdient het schrijven van een column voor lokale kranten niet.
Maar het idee dat een vreemde met zijn gore poten aan mijn spullen heeft gezeten, in mijn huis is geweest, maakt me woedend. Het is mentale aanranding, een grove inbreuk op mijn leven. Ik wilde ze het liefst zwaar mishandelen. Zodanig dat ze de rest van hun leven alleen al bij de gedachte aan inbreken koppijn zouden krijgen.
Ik heb netjes aangifte gedaan, niet dat ik verwachtte dat ze gepakt zouden worden, maar in verband met de verzekering.

Ik hoopte nog dat ik de andere dag zou lezen dat inbrekers op de vlucht eenzijdig zouden zijn verongelukt - alleen daarom al is het van belang dat die bomen blijven staan - wel met hun eigen auto, niet in de buurt van een AED; maar helaas, dat verzetje en emotioneel goedmakertje zat er niet in. En ik weet wel dat dit een inbreuk op correcte en juridische medemenselijkheid en smaak is, maar ik mag het toch wel denken, alleen niet opschrijven.
Toen ben ik maar een columnpje van een ander gaan lezen, iemand die niet alles opschrijf wat-ie denkt.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden