het eerste team van KV Zwolle, staand van links naar rechts: Niek Smeenk, Tim te Bogt, André Rooks en Ramon Halleriet. Zittend voor Jurgen te Brake. Arno te Brake was verhinderd op het fotomoment en ontbreekt daarom deze foto. Foto: PR
het eerste team van KV Zwolle, staand van links naar rechts: Niek Smeenk, Tim te Bogt, André Rooks en Ramon Halleriet. Zittend voor Jurgen te Brake. Arno te Brake was verhinderd op het fotomoment en ontbreekt daarom deze foto. Foto: PR

Heren KV Zwolle kampioen landelijk straat en AKF

ZWOLLE - Op zondag 21 juni zou de laatste wedstrijd van de landelijke straatcompetitie gegooid worden. Door corona werd deze wedstrijd helaas afgelast maar de Nederlandse Klootschieters Bonden hebben toch het team van heren KV Zwolle 1 uitgeroepen tot winnaar van deze prestigieuze competitie. Het team bestaat uit Arno en Jurgen te Brake, Tim te Bogt en Ramon Halleriet, en Niek Smeenk heeft ook mee gegooid dit jaar als wisselspeler. De NKB heeft hiertoe besloten omdat de zege de heren van KV Zwolle bijna niet meer kon ontgaan aangezien ze een voorsprong hadden van vijf punten op de nummer 2 in de landelijke competitie KV Beuningen.

De heren van KV Zwolle 1 waren ook in de regionale AKF-competitie zeer succesvol en wisten voor het vierde jaar op rij het kampioenschap binnen te halen. Bij de AKF-competitie bestaat het herenteam uit Jurgen en Arno te Brake, André Rooks en Niek Smeenk. Tweede werd het team van ’t Broek 1 uit Ruurlo en derde het team van Klein Dochteren 1 uit Lochem. Ook door de corona-maatregelen kon in deze competitie de laatste wedstrijd helaas niet gegooid worden, maar de heren van Zwolle kon door de ruime voorsprong de titel niet meer ontgaan. Eveneens in de eerste klasse gooiden KV Zwolle 3 en KV Zwolle 2 die respectievelijk als vijfde en als zevende eindigden in de AKF-competitie. In de 2e klasse werd het team van KV Zwolle 4 zevende en het team van KV Zwolle 5 negende. In de 5e klasse tenslotte eindigde het team van KV Zwolle op de zevende plaats.

De leden van KV Zwolle zijn blij dat de NOC/NSF en de gemeente de maatregelen tegen corona hebben versoepeld en sinds begin juni mag er weer worden getraind en er mogen onderlinge wedstrijden binnen de vereniging gegooid worden met inachtneming van de anderhalve meter afstand. Hiervan heeft men bij KV Zwolle ook gebruik gemaakt, er zijn drie wedstrijden gegooid op de onderdelen veld, zetten en straat. Bij de heren wist Jurgen te Brake zijn titel te prolongeren, tweede werd Tim te Bogt en derde Ramon Halleriet. Bij de dames werd Monique te Brake de winnares, voor Carmen Dorsthorst en Tessa Rooks. De procentenbeker ging dit jaar naar Bennie Smeenk. Hij was met 110% het meest vooruit gegaan dit jaar over drie wedstrijden.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden