De Grolelf van de eerste helft met in hun midden hoofdsponsor Bas Wallerbosch (AH) met het ingelijste fusieshirt. Foto: Theo Huijskes
De Grolelf van de eerste helft met in hun midden hoofdsponsor Bas Wallerbosch (AH) met het ingelijste fusieshirt. Foto: Theo Huijskes

Fusieclub Grol verliest met 0-1 van Silvolde

Algemeen

Eerste (oefen)wedstrijd na vier maanden coronacrisis

Door Theo Huijskes

GROENLO - Om tweeërlei redenen gaat donderdag 16 juli 2020 de geschiedenisboeken van de sportvereniging Grol in als een historische datum. Niet alleen werd op die dag de eerste officiële, zij het oefenwedstrijd gespeeld door het eerste team van de nieuwe fusieclub Grol. Daarnaast betrof het in dit geval ook nog eens de eerste tweemaal 45 minuten durende partij voetbal na de uitbraak van de coronacrisis. Grol 1 voetbalde in competitieverband op 8 maart van dit jaar, drie dagen vóór de lockdown, voor het laatst tegen Avanti Wilskracht uit Enschede. En vervolgens werd er vier maanden en acht dagen later op het sportpark Den Elshof afgetrapt voor een oefenpartij tegen hoofdklasser Silvolde.

Wat verder bijdroeg aan het historische karakter van deze op het sportpark Den Elshof gespeelde ontmoeting, was het feit dat in deze wedstrijd voor het eerst het nieuwe, fraaie Adidas-clubtenue gedragen werd, waarbij de blauw-witte kleuren geaccentueerd zijn met enkele rode Grolse Boys-strepen. Als gevolg daarvan werd voorafgaande aan de wedstrijd het nieuwe ingelijste clubshirt door de beide voorzitters (Hans Scheinck van Grol en Harry Paf van Grolse Boys) overhandigd aan hoofdsponsor Bas Wallerbosch van Albert Heijn in Groenlo.

Bijna duizend toeschouwers
De deze keer derhalve bijzondere avondwedstrijd tegen Silvolde, waarvoor om 20.00 uur werd afgetrapt en waar circa zevenhonderd toeschouwers op af waren gekomen, eindigde in een 0-1 overwinning voor Silvolde. Het in de nieuwe voetbalcompetitie twee klassen hoger acterende Silvolde besliste in de 69ste minuut de onderlinge ontmoeting met een fraai doelpunt van spits Wout Blasman. Beide teams hadden met elkaar de afspraak gemaakt om de gehele selectie in deze oefenpartij aan bod te laten komen. En zo gebeurde het dat er in de tweede helft aan beide kanten een totaal ander elftal in het veld stond. Bij Grol heeft nieuwe hoofdtrainer William Krabbenborg met aan zijn zijde assistent-trainer Jos Heutinck -ter voorbereiding op de competitie 2020-2021 in de tweede klasse J- een voorlopige selectie ter beschikking van maar liefst 26 spelers, waaronder een aantal aanstormende talenten vanuit de eigen Groljeugd. Ondanks dat de wedstrijd verloren ging, stond er aan Grolzijde in beide helften een goed uitgebalanceerd team in het veld, zijnde een mix van bestaande eerste elftalspelers, aanstormende jeugdspelers en enkele nieuwkomers. Dit heeft tot gevolg dat er één belangrijk aspect aan het licht is gekomen in zowel het eerste als in het tweede bedrijf van deze oefensessie, en dat is de constatering dat er straks in alle linies en dat van doelverdediger en achterhoede tot en met middenveld en voorhoede een moordende concurrentie gaat ontstaan. Een gegeven dat alom mag worden toegejuicht binnen de fusieclub en tevens voetbalfamilie Grol in de aanloop naar hopelijk een succesvol voetbaljaar.

Vlnr: Harry Paf, Bas Wallerbosch en Hans Scheinck met het nieuwe clubshirt. Foto: Theo Huijskes

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant