De gang, een warm welkom!

De gang is de eerste ‘kamer’ waar bezoekers binnenkomen. Het is ook de ruimte waar de gast niet lang zal zijn. Toch is het wel een ruimte die belangrijk is, het is immers het eerste wat bezoekers zien van je huis! Een warm welkom is dan toch wel fijn.

Een likje verf
Probeer je gang te zien zoals je ook naar je woonkamer of andere ruimtes kijkt. Juist door hier op dezelfde manier naar te kijken, besteed je voldoende aandacht aan deze ruimte. Zorg voor een goede lik verf bijvoorbeeld. Je kunt makkelijk verf online kopen hiervoor. De keuze wat betreft kleur is oneindig!

Als je meer de kant van de Feng Shui op wilt gaan, denk er dan eens aan om de verwarming en de trapleuning in dezelfde kleur te schilderen. Zo breng je de ruimte in balans én breng je gelijk wat meer kleur aan, zonder deze al te veel te laten overheersen.

Hoe groot is de ruimte?
Elke gang heeft weer een ander formaat. Als je een grotere gang hebt, dan kun je makkelijk een bankje neerzetten of een stoeltje. Hierdoor is het gelijk een warmer welkom. Een paraplubak is ook een optie.

Als de ruimte juist wat kleiner is, dan moet je hier even handig mee omgaan. Probeer dan juist niet te veel spullen neer te zetten. Zorg dat je alleen de jassen aan de kapstok hangt die voor dat seizoen handig zijn. De rest kun je in de kast ophangen. Als losse schoenen in de hal er rommelig uitzien, neem dan een schoenenrek. Deze heb je in hele handige, kleine formaten!

De trap
De trap naar boven is ook van belang bij de make-over van de gang. Als je een houten trap hebt, dan is het raadzaam deze om de aantal jaar te schilderen. Als je deze met tapijt bedekt, denk dan goed na over de kleurkeuze. Te licht en hij wordt snel vies, te donker en je gang kan nog kleiner lijken dan ie al is.

Zo zie je maar dat je met wat kleine aanpassingen een groot verschil kunt maken in de gang. En ondanks dat je er niet vaak zult zijn, staat het netjes!

it artikel wordt u aangeboden door Verfcompleet. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Wat vindt u? Moet het uiterlijk van Zwarte Piet veranderen?Reageren!