Kappen

Kappen

Het gaat niet zo lekker met het coronavirus, schijnt het. Dat wil zeggen, wel met het virus, maar niet met ons. "Wij zijn wel klaar met het virus, maar het virus nog niet met ons", hoorde ik een politicus zeggen. "En ook niet met SV Grol", dacht ik erachteraan. Een virus is soms net een columnist.

Gemeentes dreigen met strengere maatregelen tegen horecabedrijven. Terwijl het toch grotendeels aan het gedrag van de gasten ligt. Ik weet dat, want ik ben er zelf soms ook één. En ik ben zoals u weet zeer representatief.

Dan is er ook de bezorgdheid dat mensen tijdens het Offerfeest te veel gaan samenklonteren. Los daarvan is er ook de discussie over onverdoofd slachten. Dat moeten ze natuurlijk altijd verbieden. Halal of kosher, het zal me een rotzorg zijn hoe de sprookjesgelovers het noemen, onverdoofd slachten moet altijd verboden zijn. Dierenwelzijn is veel belangrijker dan godsdienstvrijheid.

Los daarvan mag er sowieso nog wel heel wat verbeterd geworden op het gebied van dierenwelzijn natuurlijk. Daar kunnen ook wij christenen (o nee, jullie christenen) wat aan bijdragen door bewuster te consumeren. met de kiloknallers.

Dan kan naast het dierenwelzijn ook het mensenwelzijn in de slachthuizen een stuk verbeterd worden.

Maar om het welzijn van het virus maak ik me natuurlijk niet druk. Soms moet geweld met geweld beantwoord worden. Ook al kost dat viruslevens - deskundigen zijn er trouwens nog niet uit of virus nou wel of niet als levend moeten worden aangemerkt.

Op deze deadlinedinsdag gaat er wat bekend gemaakt worden over het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes. Ik heb er geen zin in, maar als het moet dan moet het. Met zo'n kapje op kun je zelfs wel een column schrijven, onzin kan er wel doorheen.

Ik twijfel nog tussen een blauwe en een witte. Maar liever nog heb ik een blanke, dan kun je mijn mond zien, en die is helemaal niet zo heel groot.

(Voor de lezers van de Groenlose Gids: ik weet niet waar de Torenwachter het deze week over gaat hebben. Vorige week hadden we het beiden over station Lievelde. Maar dat is Lievelde ook wel waard.)

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Wat vindt u? Moet het uiterlijk van Zwarte Piet veranderen?Reageren!