Het vernieuwde clubblad van fusieclub S.V. Grol ziet er professioneel uit. Foto: Theo Huijskes
Het vernieuwde clubblad van fusieclub S.V. Grol ziet er professioneel uit. Foto: Theo Huijskes

Clubblad nu al een uithangbord van fusieclub S.V. Grol

Professionele presentatie en uitstraling

Door Theo Huijskes

GROENLO - Het is inmiddels veertig jaar geleden dat S.V. Grol voor het eerst in haar bestaan een in offset gedrukt clubblad presenteerde. Een eigen verenigingsorgaan met foto’s en tekeningen in de kleuren blauw en zwart op glanzend wit papier. In die tijd een absolute primeur en tegelijkertijd een stap waarmee men alle voetbalverenigingen in de gehele regio ver voor was. Een magazine dat destijds van hand tot hand ging en waarover dientengevolge veel gesproken werd. Toen het eerste exemplaar gepresenteerd werd en tevens werd aangeboden aan het bestuur van toen de gemeente Groenlo, was zelfs de gehele regionale pers uitgerukt om van deze bijzondere gebeurtenis verslag te doen.

Wat voor die tijd ook een soort openbaring betekende, was het feit dat er voor het eerst een blad werd uitgegeven met daarin in blauw gedrukte advertenties. En dat in die tijd van onder anderen Sporthuis Dick Dikken, Foto Loek Willems, Bloemsierkunst Rinus Rave, Woninginrichting Ruikers, Reisbureau Bax, Handwerkhuis Freijer, Discotheek Grolliwood, Nijhoff’s Taveerne, Stomerij Van der Krieke, Piet Legro’s Fruit en nog veel meer.

Snackbar Floor veertig jaar adverteerder
Sedert dat beginmoment is het clubblad alle jaren zonder onderbreking, en dat minimaal vier keer per jaar, uitgegeven en verspreid. Een bijzondere vermelding is dat één adverteerder, te weten Snackbar Floor, er veertig jaar geleden reeds bij was en dat heden ten dage zonder onderbreking nog steeds. En bovendien ook nog eens met dezelfde advertentie als destijds. Dit laatste is ook te zien in het, in de afgelopen week van de persen gerolde clubblad, zijnde de eerste uitgave van fusieclub Grol. Een bijzonder kleurrijk, professioneel opgezet en ingevuld, tevens gelikt uitziend magazine dat ook nog eens vijftig pagina’s telt. Vakmanschap wordt ook aangetoond met de wijze waarop de nieuwe, aanvullende clubkleur rood in het blad is aangebracht. Het duidelijke bewijs dat voetbalfamilie Grolse Boys er in alle opzichten helemaal bij hoort en dat alle gezamenlijke leden, spelend of ondersteunend, nu met elkaar één hechte club vormen. En natuurlijk wordt ook dit clubblad bij alle honderden leden, vrijwilligers en sponsoren gratis thuisbezorgd. En dat ook nog eens enkele dagen vóór de meeste vakanties van het jaar beginnen.

Presentatiegids en Voetbalkrant
Maar met het nieuwe clubblad alleen is nog niet alles gezegd en geschreven. Ook worden er in de aanloop naar het nieuwe seizoen de nodige voorbereidingen getroffen voor een nieuwe presentatiegids met het oog op het voetseizoen 2020-2021. Een gids waarin naast de presentatie van de in totaal zeventig Grolteams mét foto’s ook de nodige interviews en diverse andere wetenswaardigheden worden opgenomen.
Ook mogen alle huisgezinnen in Groenlo en Lichtenvoorde, alsmede in alle omliggende kleine kernen en buurtschappen weer de jaarlijkse Voetbalkrant, uit te geven door Achterhoek Nieuws b.v. (Groenlose Gids en Elna), tegemoetzien. Het gaat hierbij om een oplage van circa 18 duizend exemplaren met daarin alle nieuws en interviews van alle zeven voetbalverenigingen in Oost Gelre en Beltrum. Ook worden op dit moment de mogelijkheden bekeken om in het nieuwe seizoen, voorafgaande aan iedere thuiswedstrijd van Grol 1, een speciale ‘Grol-pagina’ in de Groenlose Gids op te nemen met al het laatste voetbalnieuws.
Daaraan toevoegende de helemaal gerestylde website www.svgrol.nl en de constatering dat S.V. Grol een professionele presentatie en uitstraling kent, is helemaal gerechtvaardigd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Wat vindt u? Moet het uiterlijk van Zwarte Piet veranderen?Reageren!