Afbeelding

Spijt van scheiding?

Algemeen

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de mensen na een scheiding twijfelt of hij/zij de juiste keuze heeft gemaakt. Geldt dit ook voor jou? Dan wil je de scheiding misschien wel terugdraaien. Maar hoe krijg je je ex terug? En moet je dit wel willen? Dit zijn vragen waar veel mensen mee zitten wanneer zij spijt hebben van een scheiding. Mogelijk zit jij na de scheiding ook met de handen in jouw haar. Wij bieden jou in dat geval graag de helpende hand.


Waarom spijt van een scheiding?

Wil je jouw ex terug? Bedenk je dan eerst goed waarom jullie besloten om uit elkaar te gaan. Een scheiding is namelijk een ingrijpende keuze die niet snel gemaakt wordt. Zo scheiden mensen bijvoorbeeld wanneer ze niet meer samen door één deur kunnen of het gevoel weg is. Daarnaast is vreemdgaan een veelvoorkomende oorzaak voor een scheiding. Toch heb je na verloop van tijd mogelijk spijt. Hieraan kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen. Wij zetten er hieronder een aantal op een rijtje.

- De keuze voor een scheiding is te snel gemaakt;

- Je beseft hoe erg je de ander mist;

- Er is toch nog gevoel voor de ander;

- Je mist hetgeen jullie samen hadden.


Neem de tijd

Vlak na een scheiding beland je in een emotionele rollercoaster. Je voelt je verdrietig en mist iemand om je heen. Dit zijn veelvoorkomende redenen voor spijt na een scheiding. Geef hier niet direct aan toe. Jullie zijn immers niet voor niets uit elkaar gegaan. Gun jezelf daarom vooral de tijd en keer niet te snel terug bij jouw ex. Wanneer je de tijd neemt, kun je de situatie goed overdenken. Hierdoor ontdek je snel genoeg of je echt spijt hebt of dat het toch beter is om ieders een eigen weg te kiezen.

Toch terug naar jouw ex?

Blijft de spijt ook lang na de scheiding aanwezig? Dan wil je mogelijk toch terug naar jouw ex. Maak samen goede afspraken voordat jullie opnieuw een relatie aangaan. Doe dit zeker wanneer er kinderen in het spel zijn. Een scheiding heeft namelijk grote impact op kinderen. Wanneer het opnieuw misgaat, krijgen zij een extra klap te verwerken. Schakel eventueel een relatietherapeut in om alles in goede banen te leiden.

Dit artikel wordt u aangeboden door Exterug.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids