Online talkshow: doorbraak bij het waterstofbeleid

Algemeen

REGIO - EBNE (Euregio Business Network Event) organiseert een online talkshow met als titel: Waterstof, de nieuwe brandstof van de economie. De talkshow is op donderdag 8 oktober vanaf 13.30 uur. Aanmelden kan op www.ebne.eu.

Wie de online talkshow bijwoont, hoort van vooraanstaande specialisten wat de nieuwste ontwikkelingen zijn bij deze energiedrager waar overheden grote plannen mee hebben. Het gebruik van waterstof staat in het brandpunt van de belangstelling. Steeds duidelijker blijkt dat het dé technologie van de toekomst is om de energietransitie mogelijk te maken. Wie zich aanmeldt, ontvangt een e-mail met de aanmeldgegevens.

Tijdens de tweetalige talkshow lichten deskundigen uit de politiek, bedrijfsleven en onderzoek uit Duitsland en Nederland toe wat het waterstofbeleid betekent voor het bedrijfsleven in de Euregio. De gespreksdeelnemers zijn: Dr. Stefan Kaufmann, die onlangs door de federale minister van onderzoek Anja Karliczek is benoemd tot innovatiegezant 'Groene Waterstof' voor de Bondsregering; Lars Baumgürtel, CEO van het internationale metaalbedrijf ZinQ / Voigt & Schweitzer GmbH & Co. KG en mede-initiatiefnemer het project ‘Power2Metal’, dat onderzoek doet naar de vervanging van fossiele brandstof door waterstof; Theo Hendriks, CEO van Hymove, fabrikant van brandstofcellen en pionier op het gebied van waterstof. Hymove brandstofcellen worden voornamelijk toegepast in bussen; Professor dr. Ad van Wijk, voormalig ondernemer in duurzame energie en momenteel hoogleraar Future Energy Systems aan de Technische Universiteit in Delft; Drs. Rodrigo Pinto Scholtbach, verantwoordelijk voor Europese zaken op het gebied van waterstof bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Tijdens het programma ziet men reportages bij bedrijvenpark Laarberg en een initiatief in Borken om een tankstation van waterstof te realiseren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant