Eén van de vele Grolaanvallen in de tweede helft tegen FC Winterswijk. Foto: Theo Huijskes
Eén van de vele Grolaanvallen in de tweede helft tegen FC Winterswijk. Foto: Theo Huijskes

Grol wint derby tegen eersteklasser FC Winterswijk

Algemeen

Ruststand van 2-0 wordt omgezet in 2-3 overwinning

Door Theo Huijskes

WINTERSWIJK - Grol 1 heeft afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Winterswijk een puike 2-3 overwinning behaald en weet zich na inmiddels twee overwinningen zo goed als zeker geplaatst voor de volgende ronde in de strijd om de KNVB-beker. Op het fraaie sportpark Jaspers in Winterswijk wist de ploeg van trainer/coach William Krabbenborg een 2-0 achterstand bij rust in de tweede helft om te zetten in een 2-3 overwinning. Met name in het tweede bedrijf van deze bewogen streekderby liet de Grolformatie zien dat er dankzij het hebben van een brede, tevens verjongde selectie tal van mogelijkheden zijn om in competitieverband, en dat met ingang van 20 september aanstaande, hoge ogen te gooien.

Mede als gevolg van de terugkeer van Wouter Pillen, die afgelopen zaterdag nog ontbrak in verband met vakantie, de komst van een tweetal goede spelers van buitenaf (Mark te Winkel en Rico Lammerdink) en de doorbraak van een aantal talentvolle jeugdspelers, waaronder onder anderen Sem Brummelaar, Titus Hoffman, Tiem Rots, Mick Wissink, Tjibbe Paardekoooper en anderen, alsmede het hebben van twee uitstekende keepers (Wessel Baarslag en Nick Oude Luttikhuis), heeft het trainersduo William Krabbenborg/Jos Heutinck mogelijkheden om bij wijze van spreken een tweetal sterke elftallen op te stellen. Daarnaast zijn er binnen deze selectie ook nog legio voorbeelden van spelers, die op twee of zelfs op drie verschillende posities binnen het team goed uit de voeten kunnen. Het mag dan niet verbazingwekkend klinken dat de trouwe Grolaanhang, sedert 1 juli van dit jaar uitgebreid met tal van voetbalsupporters c.q. voetbalaanhangers van fusiepartner Grolse Boys, reikhalzend uitkijkt naar de nieuwe competitie, ook nog eens in een hogere tweede klasse.

Mart Zieverink valt sterk in

Op het Winterswijkse voetbalpark, waar zaterdagavond meer dan 250 toeschouwers aanwezig waren, kon de Grolformatie alleen in het eerste kwartier van de eerste helft een redelijk niveau halen. Dit betekende dat FC Winterswijk de eerste 45 minuten grotendeels onder controle had, hetgeen ook resulteerde in een 2-0 voorsprong voor de thuisclub, dankzij doelpunten van Robert Katier en Nick Jansen. Het kan niet anders dan dat er in de rust van de wedstrijd het nodige is gezegd door het trainersduo Krabbenborg/Heutinck, want de talrijke toeschouwers, waaronder een harde, luidruchtige kern van de thuisclub, kregen in het tweede bedrijf van de derby een totaal ander Grol te zien. Daarbij mag niet vergeten worden dat de voor Mick Wissink ingevallen Mart Zieverink in de tweede helft een tactische, noem het een slimme hoofdrol speelde. Het was dezelfde Zieverink, die de aanzet gaf voor de eerste, door Wouter Rexwinkel gescoorde tegentreffer. Ook bij de tweede en de derde treffer van Grol speelde Zieverink een hoofdrol. De tweede goal was een kopie van een tegen Vogido gemaakte treffer. Deze keer sneed Ramon Landewers een voorzet scherp aan, waarbij vervolgens Mart Zieverink de bal terug kopte op Luc Berentsen, die koppend voor de gelijkmaker zorgde. Als dank voor beide assists mocht Zieverink, ook deze keer koppende de derde, tevens overwinningstreffer voor zijn rekening nemen. Een beauty van een goal.

Hoofdrol voor Sem Brummelaar

Met betrekking tot de voor veel spektakel en aan Grolzijde voor initiatiefrijk voetbal zorgende tweede helft mag niet onvermeld blijven dat de uitstekende goalie Wessel Baarslag een strafschop van FC Winterswijk-speler Martijn Veldhuis wist te stoppen en zich daardoor mocht kronen als ‘Man of the match’. Daarnaast vervulde de 18-jarige Sem Brummelaar in het centrum van de verdediging een hoofdrol door op te vallen met zijn rustige, tactisch bijzonder sterke spel.

Beginopstelling Grol 1:

Doel: Wessel Baarslag;

Achter: Mart Willemsen, Sem Brummelaar, Marc te Winkel en Myron Baten;

Midden: Eduardo de Sousa Cavalcante, Luc Berentsen en Tiem Rots;

Voor: Wouter Rexwinkel, Mick Wissink en Tycho Riteco.

Invallers: Titus Hoffman, Ramon Landewers, Mart Zieverink, Rico Lammerdink en Quint Kristen.

Bijzonderheid 

Tijdens de wedstrijd heeft de politie ingegrepen door het boven-terras naast de overdekte tribune te ontruimen. Hier hadden zich tientallen jongeren -met name (jeugd)leden van FC Winterswijk- verzameld, die niet alleen op een luidruchtige, tevens intimiderende wijze van zich lieten horen, maar ook de coronaregels overtraden door niet de 1½ meter afstand in acht te nemen. De politie zou hebben ingegrepen naar aanleiding van een melding uit de buurt van het sportpark Jaspers.

Vervolgprogramma

Zaterdag 12 september aanstaande speelt Grol 1 de derde bekerwedstrijd. Dit tegen DZC ’68 uit Doetinchem (eerste klasse zaterdagvoetbal) en dat om 17.00 uur op het sportpark Den Elshof.

De nieuwe competitie in de tweede klasse J van de KNVB begint op zondag 20 september aanstaande voor Grol 1 met de uitwedstrijd tegen FC Suryoye in Enschede.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant