Diny Arink, toen nog zwaaiende op haar vertrouwde plekje. Foto: Theo Huijskes
Diny Arink, toen nog zwaaiende op haar vertrouwde plekje. Foto: Theo Huijskes Theo Huijskes

101-jarige Diny Arink overleden

Algemeen

De eerste gast in de rubriek ‘Hoe gaat het met u?

Door Theo Huijskes

GROENLO - Een markante Grollenaar is niet meer. In de afgelopen week, en dat in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 september jongstleden, overleed op 101-jarige leeftijd Diny Arink. Eerder dit jaar was de op 25 mei 1919 in Groenlo geboren Diny de eerste gast in de in het kader van de coronacrisis in het leven geroepen en tot op heden nog steeds bestaande wekelijkse rubriek ‘Hoe gaat het met u?’ De nog altijd thuis, aan het begin van de Mattelierstraat woonachtige Diny genoot, tot het moment waarop zij ’s nachts rustig is ingeslapen, een goede geestelijke gezondheid. Alleen lichamelijk zat het haar de laatste maanden erg tegen. De uitvaart vindt in besloten kring plaats op woensdag 9 september.

Maar ook na haar overlijden zal dezelfde Diny Arink in Groenlo bekend en geliefd blijven als de altijd vriendelijk zwaaiende mevrouw vanachter het hoekraampje van het pand Mattelierstraat 6, naast het Grolse stadhuis aan de Markt. “Wat moet ik anders de gehele dag doen”, was begin dit jaar haar nuchtere commentaar richting uw, bij haar op bezoek zijnde verslaggever. Nog niet beseffende wat het coronavirus precies betekende, hield de altijd nog zelfstandig wonende Diny zich meer bezig met de vraag waarom mijn persoontje bij haar was binnengedrongen en ook nog zo nodig een foto van haar wilde maken.

Diny Arink is opgegroeid in een gezin met vijf kinderen, te weten drie zonen: Herman, Hennie en Gerrit en twee dochters: Rikie en Diny. Toen dochter Diny amper drie jaar was, overleed moeder Arink. Desondanks heeft men samen met verenigde krachten het gezin Arink en daarnaast het familie- installatiebedrijf annex de fietsenzaak Fa. E.J. Arink in stand gehouden. Dit gebeurde jaren achtereen met haar ook reeds overleden zus Rikie, alsmede met haar overleden broers Herman, Hennie en Gerrit. Na het overlijden van Diny is het in Groenlo befaamde winkelpand Arink onbewoond en is het afwachten welke nieuwe bestemming het zal krijgen. Maar eerst staat Groenlo nog stil bij het overlijden van Diny. In dat verband hierbij de laatste zin, die zij mij eerder dit jaar toevertrouwde: “Hier wil ik blijven wonen. Nu eerst 101 jaar worden en dan kijken wij wel weer verder. Ik mag niet klagen!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant