mike

Vind verkoeling dankzij het overhemd met korte mouwen

Het hitterecord is in de maand augustus gesneuveld. Het is in Nederland nog nooit zeven dagen op rij zo warm geweest. Het werd in Nederland zeven dagen achter elkaar warmer 30 graden. Men spreekt van een hittegolf als het minstens vijf dagen op rij, 25 graden of meer wordt, waarbij bij drie van de vijf metingen het minsten 30 graden of meer wordt.

Heel Nederland was in het midden van augustus op zoek naar verkoeling, maar naast vakantie, wordt er ook gewerkt. Wanneer je naar je werk moet en er formeel dient bij te lopen kun je kiezen voor een overhemd met korte mouw. Het T-shirt of poloshirt wordt helaas niet geapprecieerd. Casual kan een korte mouw overhemd altijd. Benieuwd vanaf welke temperaturen je een overhemd met korte mouwen kunt dragen, uit welke stoffen het zoal bestaat en hoe je ze het best draagt? Lees dan snel verder. 

Kies in functie van de situatie

De zomer staat over het algemeen voor kleurrijke kleding, maar jij kunt je stijl – net als bij een overhemd met lange mouwen – aanpassen aan de situatie. Heb je bijvoorbeeld een formeel zakenetentje op het programma staan? Ga dan voor mooie, effen kleuren. Ben je eerder in een feestelijke mood? Kies in dat geval voor een zomers patroon of een gedurfde, opvallende kleur. Er bestaan genoeg soorten overhemden met korte mouwen om een leuke, persoonlijke touch aan je outfit te geven. 

Van zonnig terras tot hete barbecue

Je zit op het terras in de volle zon. De thermometer stijgt tot boven de 25 graden. Puffen en zweten geblazen. Het ideale moment om een overhemd met korte mouwen te dragen. In volle zomer organiseer je samen met partner of vrienden een barbecue. Na een hete dag koelt het maar niet af. Zelfs ’s avonds laat is het nog boven de 20 graden. Ook in dat geval is een overhemd met korte mouwen ideaal. 

Een specifiek aantal graden wanneer een overhemd met korte mouwen ‘toegestaan’ is, bestaat niet. Doe gewoon waar je je comfortabel bij voelt. Het is al moeilijk genoeg om je als man stijlvol te kleden in de zomer. Een overhemd met lange mouwen straalt klasse uit, maar is veel te warm, wanneer het warmer wordt dan 25 graden. Ook in een colbert zal je niet anders doen dan zweten. Een overhemd met korte mouwen is dus de oplossing! 

Combineer je overhemd met korte mouwen met een hippe broek en de nodige accessoires. Een stijlvolle, zomerse look is gegarandeerd. 

Extra verkoeling dankzij de juiste stof 

De eigenschappen van een overhemd zijn sterk afhankelijk van de stof waarvan het gemaakt is. In extreem warme temperaturen wil je vooral dat het overhemd goed ademt en de warmte niet vasthoudt. Linnen is daarom een ideale keuze. Een linnen overhemd is de meest geschikte stof voor in warme temperaturen. Een linnen overhemd met een open weving staat bekend voor zijn verkoelende eigenschappen. 

Wil je wat extra flair aan je outfit geven? Dan kan ook een denim overhemd met korte mouw een uitstekende keuze zijn. Denim ziet er stoer uit, maar hou er wel rekening mee dat het iets warmer aanvoelt dan linnen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Overhemden.com. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden