Eén van de vele duels tussen Eduardo de Sousa Cavalcante van Grol en Gloria Papela van DZC’68. Foto: Theo Huijskes
Eén van de vele duels tussen Eduardo de Sousa Cavalcante van Grol en Gloria Papela van DZC’68. Foto: Theo Huijskes

Grol ondanks nederlaag naar de volgende bekerronde

Grol - DZC’68 1-3

Door Theo Huijskes

GROENLO - Ondanks dat de hoofdmacht van Grol afgelopen zaterdag in eigen huis een nederlaag kreeg te incasseren tegen DZC’68, kan men zich met opgeheven hoofd opmaken voor een vervolg in de KNVB-bekercompetitie. Immers, de eerste twee wedstrijden in de poule, met als tegenstanders Vogido Enschede en FC Winterswijk, waren al in een overwinning omgezet, hetgeen reeds voldoende was om door te bekeren. Maar ondanks de nederlaag tegen een goede, maar wel op diverse terreinen erg irritante tegenstander met te veel pratende en zichzelf overschattende (voetbal)ego’s in het team, moet de enigszins geflatteerde nederlaag tegen de eersteklasser zaterdagvoetbal uit Doetinchem door de selectie van trainer William Krabbenborg worden gezien als een bijzonder leerzame generale in de voorbereiding richting de start van de competitie in de tweede klas KNVB.

Dudu: ‘Man of the match’

De wedstrijd op het sportpark Den Elshof, die onder leiding stond van de soeverein leidende scheidsrechter Emiel Stienezen uit Kilder, die alleen al vanwege het vele kritische gepraat en commentaar aan Doetinchemse zijde een serie gele kaarten had kunnen uitdelen, maar daar geheel bewust van afzag, begon in een hoog tempo met een overheersend DZC’68. Omdat Grol dit positioneel gezien goed wist op te vangen, ontwikkelde zich vervolgens een hoogstaande, voor het publiek bijzonder aantrekkelijke partij voetbal. Maar de stormloop van DZC’68 in de eerste minuten had wel tot gevolg dat de Doetinchemse ploeg reeds na zeven minuten spelen een 1-0 voorsprong nam. Tien minuten later wist Grol met een mooie aanval via Wouter Rexwinkel, Luc Berentsen en Mart Zieverink de gelijkmaker aan te tekenen, die helaas wegens buitenspel werd afgekeurd. Wat overigens niet alleen in de eerste helft, maar gedurende de gehele wedstrijd werd waargenomen als een voetballust voor het oog, waren de duels tussen de kleine linksachter Eduardo de Sousa Cavalcante van Grol tegen de boomlange rechterspits Gloria Papela van DZC’68. Grol mag dan wel verloren hebben, maar de in de gehele voorbereiding enorm op dreef zijnde Dudu was de grote overwinnaar in de duels met tegenstander Gloria en verdient mede daardoor de titel ‘Man of the match’.

Buitenspeldoelpunt van DZC’68

In het tweede bedrijf van de wedstrijd wist de Grol-elf beter om te gaan met het spel van de Doetinchemmers. Dit resulteerde in een kopbaldoelpunt van Luc Berentsen uit een aangesneden vrije trap van Mark te Winkel. De vreugde was met amper vijf minuten van korte duur, omdat DZC’68 de 1-2 voorsprong op het scorebord liet prijken. Een tegentreffer, die veel commotie teweegbracht, omdat die volgens assistent-scheidsrechter Lars de Vries, Grolverdedigers en ook toeschouwers in een buitenspelsituatie tot uitvoering kwam. Deze deceptie kreeg een extra dimensie toen er in de 80e minuut van de wedstrijd andermaal gescoord werd, waardoor uiteindelijk een 1-3 eindstand op het scorebord prijkte.

Maar daarom niet getreurd. Grol 1 heeft een goede oefencampagne, inclusief het eerste succes in de bekercompetitie, achter de rug en kan zondag a.s. derhalve met een brede, uitstekend samenwerkende selectie, ook nog eens bolstaand van jeugdig talent, waarbinnen een hechte band aanwezig is, een start maken met de nieuwe competitie.

Opstelling Grol 1 tegen DZC’68 1

Doel: Nick Oude Luttikhuis;

Achter: Mart Willemsen (65e min. Myron Baten), Wouter Pillen en Eduardo de Sousa Cavalcante;

Midden: Wouter Rexwinkel (65e min. Titus Hoffman), Mark te Winkel (74e min. Quint Kristen), Luc Berentsen, Tiem Rots (74e min. Tjibbe Paardekooper) en Roel Bruins;

Voor: Mart Zieverink (74e min. Mick Wissink) en Tycho Riteco.

Aanvulling:

Sem Brummelaar en Ramon Landerwers bleven geschorst aan de kant vanwege twee gele kaarten in de bekercompetitie en Rico Lammerdink werd gespaard vanwege een hamstringblessure. Daarnaast hebben de beide doelmannen Wessel Baarslag en Nick Oude Luttikhuis beurtelings in de oefencampagne gekeept. Zondag a.s. bij de eerste competitiewedstrijd zal blijken voor welke keeper de trainingsstaf heeft gekozen.

Start nieuwe competitie in de tweede klas KNVB

De nieuwe competitie in de tweede klasse J van de KNVB begint op zondag 20 september aanstaande voor Grol 1 met de uitwedstrijd tegen FC Suryoye 1 in Enschede. De wedstrijd op het sportpark Wesselerbrink, gevestigd op het adres Geessinkweg 246 in Enschede, begint om 14.00 uur. Een week later, op 27 september aanstaande, speelt Grol de eerste competitiewedstrijd op eigen terrein en dat tegen Wijhe 1. Die wedstrijd op het sportpark Den Elshof begint om 14.30 uur.

Historisch aantal leden

In de afgelopen week heeft S.V. Grol, in dit geval de fusieclub Grol, weer een historisch hoogtepunt mogen noteren. Mede door het samengaan met S.V. Grolse Boys, heeft ‘de Grol’ de historische grens van 1.400 leden overschreden. Per 1 september 2020 telt de vereniging namelijk 1.406 leden. Het gaat hier om globaal gezien 900 actieve oftewel spelende leden en 500 ondersteunende leden. Deze aantallen zijn in de afgelopen vijf jaar nog nooit zo hoog geweest. Wat verder opvalt, is het gegeven dat het aantal leden onder 12 jaar voor het eerst in jaren weer is gegroeid (nu 200). Het aantal spelende leden van 18 jaar en ouder groeit al jaren. Nu zijn het er dat ruim 450. Met het totaal aantal leden mag Grol zich niet alleen de grootste voetbalvereniging binnen de gemeente Oost Gelre noemen, maar tevens één van de grootste voetbalverenigingen in de Gelderse Achterhoek.

Voetbalkrant en Presentatiegids

Valt woensdag 16 of donderdag 17 september de nieuwe Voetbalkrant, en dat voor het veertiende achtereenvolgende jaar, samen met de Elna in Lichtenvoorde en omgeving, alsmede met de Groenlose Gids in Groenlo, Beltrum en omgeving huis aan huis op de deurmaat, de nieuwe presentatiegids van S.V. Grol volgt een tweetal weken later. Dat de dit jaar extra dikke, kleurrijke presentatiegids deze keer later verschijnt, heeft te maken met de huidige coronacrisis. Deze crisis maakt het om technische en organisatorische redenen niet mogelijk om een en ander te laten gebeuren bij de start van de nieuwe competitie.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden