Rechts het echtpaar Henk en Carla Goossens en links de nieuwe eigenaar Henk-Jan de Vries. Foto: Theo Huijskes
Rechts het echtpaar Henk en Carla Goossens en links de nieuwe eigenaar Henk-Jan de Vries. Foto: Theo Huijskes

Goossens Tweewielers in andere handen

Henk en Carla dragen het fietsstokje over

Door Theo Huijskes

GROENLO - De bedoeling was om de 40 jaar vol te maken, maar een ontmoeting met de nieuwe eigenaar Henk-Jan de Vries uit Enschede gaf voor Henk en Carla Goossens de doorslag om na 37½ jaar het fietsstokje aan hem over te dragen. Met Goossens Fietsen BV blijft de bedrijfsnaam intact, maar de leiding komt in handen van Twentenaar De Vries, die werkzaam is geweest in de fietsindustrie en daarbij 28 jaar achtereen bij Cannondale Europe als operations manager. Desgevraagd geeft de nieuwe eigenaar aan zich al helemaal thuis te voelen in het Achterhoekse leven in het algemeen en in de Grolse cultuur in het bijzonder.

Terwijl echtgenote Carla in de koffiehoek van de winkel gasten voorziet van een bakje koffie, vertelt Henk in geuren en kleuren hoe destijds het bedrijf is ontstaan en wat hij na 1 oktober al dan niet samen met zijn vrouw voornemens is te gaan doen. “Dat zal absoluut geen problemen opleveren. Vanzelfsprekend blijft fietsen mijn grote hobby. Dat betekent dat ik straks wel veel op de fiets zal zitten, maar dat echt niet iedere dag. Zo zijn wij nog maar kort opa en oma en heb ik inmiddels ervaren dat het iets is, waar je naast allerlei uitstapjes en ander hobbyactiviteiten volop van moet genieten.”        

Van de Nieuwestraat naar de Ruurloseweg
Henk Goossens (62), als zoon van fietsenmaker Bertus Goossens geboren in Keijenborg, opende in april 1983 zijn eigen zaak, waarbij hij tegelijkertijd de opvolger werd van de destijds in Groenlo bekende rijwielhersteller Wim Elshof. In 1985 trouwde Henk met zijn Carla, die zich al vrij snel ontpopte als een onmisbare schakel binnen het bedrijf. Omdat het bedrijf al gauw uit zijn jasje groeide, vond in 1996 de verhuizing plaats naar de locatie Ruurloseweg, waar men na een verbouwing de beschikking kreeg over duizend vierkante meter showroom, werkplaats en magazijn. Daar groeide Goossens Groenlo uit tot een allround rijwielzaak met een breed en gevarieerd assortiment.

Verbouwing c.q. uitbreiding op komst|
Ondanks dat de nieuwe leider kiest voor een voorzichtige start, staat er wel een behoorlijk verbouwing op het programma. Daarbij is het met name de bedoeling om de showroom nog groter te maken, waardoor een nog breder assortiment tentoongesteld kan worden. Verder wordt er straks gekozen voor een open verbinding tussen winkel en werkplaats, waardoor binnen het gehele bedrijf een gastvrij en tegelijkertijd klantvriendelijk karakter wordt bewerkstelligd. De officiële opening van de verbouwing, noem het een metamorfose, is vastgesteld in het voorjaar van 2021. Deze aangelegenheid wordt tevens aangegrepen om dan officieel afscheid te nemen van het ondernemersechtpaar Henk en Carla Goossens.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden