Chris Kater (links) met blije prijswinnaars om zich heen. Foto: Stichting Grolse Kermis
Chris Kater (links) met blije prijswinnaars om zich heen. Foto: Stichting Grolse Kermis (Stichting Grolse Kermis)

Grolse Kermisprijzen uitgereikt

GROENLO - Geen Grolse Kermis dit jaar. Om toch een beetje gehoor te geven aan dat speciale Grolse Kermisgevoel toch twee pagina’s Grolse Kermisplezier in de Groenlose Gids, de week voorafgaand aan het officiële weekend Grolse Kermis. Op deze pagina’s naast leesvoer ook een fietstocht, een kleurplaatwedstrijd en een Jaartje-Meer-Puzzel. Dit ook om het grote gemis een beetje te compenseren. Onder een stralend najaarszonnetje werden afgelopen zaterdag de prijzen uitgereikt, uiteraard op het terrein van de Muziekkoepel.

Door Henry Walterbos

“Binnen de mogelijkheden en regels van het RIVM hebben we geprobeerd toch een ietwat feestelijk tintje aan het Grolse Kermisweekend te geven. Elk jaar wordt door de kinderspelencommissie een kleurplaatwedstrijd georganiseerd”, zo vertelt Robert Olijslager van de commissie tijdens de prijsuitreiking van de kleurplaten. “We vinden het belangrijk om alle leeftijden bij de kermis te betrekken. Zo ook de jongsten. Via de website kon een kleurplaat gedownload worden en er is ook veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid om bij Warenhuis Post een kleurplaat af te halen. Er zijn bijna 150 kleurplaten ingeleverd. Fantastisch mooie werkjes zijn er gemaakt.”

Ook de grote groep oudere Grollenaren werd niet vergeten. Wordt op de kermiszondagochtend al enkele jaren massaal en uitbundig feest gevierd door deze doelgroep in de tent, ook dit jaar voor hen geen kermisfeest. Chris Kater van de SGK-commissie ‘Jaartje meer’ hierover tijdens de uitreiking van de prijzen voor de winnaars van de puzzelwedstrijd: “Ik heb het wel gemist al die blije gezichten op de zondagochtend. Gelukkig konden we hen vermaken door een Jaartje-Meer-Puzzel in de kermisbijlage van de Groenlose Gids en hebben we de bewoners van Huize de Schans Jaartsveld en de Kimpenkamp, beiden van De Lichtenvoorde, voorafgaand aan het kermisweekend getrakteerd op een ijsje van de IJstaxi. Dat viel zeer in de smaak. Zij zijn ook altijd trouwe gasten op onze activiteit.”

Samen met de prijswinnaars werd nog een kopje koffie gedronken en op 1,5m gezellig nagepraat. Voor de jongeren was er een glaasje ranja. Na afloop gingen de prijswinnaars met een blij gezicht huiswaarts met hun prijs. Allen in de hoop volgend jaar weer op de muziekkoepel te staan om de Grolse Kermis te vieren. “Met elkaar weer gezellig het leven vieren,” aldus Chris Kater.

Rabo Clubsupport 2020                

Vanaf 5 oktober tot 25 oktober kan er weer gestemd worden voor de Rabo Club Support 2020. Ook de Grolse Kermis heeft hiervoor een aanvraag ingediend. “Specifiek voor de doelgroepen jeugd en senioren om daar activiteiten voor te kunnen organiseren,” motiveert Raymond Frank, voorzitter van SGK de nominatie.

Uitslagen

Kleurplatenwedstrijd: Winnaar groep 0 Jur Reinders, winnaar groep 1 en 2 Iris Kerver, winnaar groep 3 en 4 Fee Krabbenborg, winnaar groep 5 en 6 Lisa Ducker, winnaar groep 7 en 8 Jesse Remmelink.

Winnaars puzzel Jaartje Meer: Diny Roerdink, Mien Gebbink, Harry Gebbink.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden