Grollenaar Theo Kaak op het terras van Wissink in gesprek met Jochem van Gelder. Foto: Theo Huijskes
Grollenaar Theo Kaak op het terras van Wissink in gesprek met Jochem van Gelder. Foto: Theo Huijskes

TV Gelderland gastvrij ontvangen in Groenlo

Presentator Jochem van Gelder populair bij Grolse jeugd

Door Theo Huijskes

GROENLO - De door Omroep Gelderland in Groenlo gemaakte opnames ten behoeve van een aflevering voor de tv-serie ‘Van Gelders Grijs’ zijn bijzonder succesvol verlopen. Onder aanvoering van de populaire presentator Jochem van Gelder was afgelopen donderdag een team van Omroep Gelderland naar het vestingstadje getogen voor de eerste aflevering van genoemde tv-serie, die wordt uitgezonden op zaterdag 10 oktober. De opnames waren met name afgestemd op enkele in de huidige wekelijkse rubriek ‘Hoe gaat het met u?’ van de weekkrant Groenlose Gids geportretteerde Grolse senioren en daarnaast in het bijzonder op de sportvereniging Grol, na de dit jaar beklonken fusie met S.V. Grolse Boys.

Nachtburgemeester van Groenlo
Dit betekent dat de geïnteresseerde tv-kijker op 10 oktober beelden krijgt te zien van verschillende locaties in Groenlo. Daarbij valt te denken aan de Markt in Groenlo, op het moment van de opnames dankzij het fraaie zomerweer erg goed bezet, de Grolse gracht inclusief de stadswallen en vanzelfsprekend het Grols kanon. Het overgrote deel van de opnames zijn gemaakt op het sportpark Den Elshof. Als gevolg van het 100-jarig bestaan van S.V. Grol in 2018, de fusie met S.V. Grolse Boys, die 1 juli jl. officieel gestalte kreeg, het grote vrijwilligersbolwerk dat ‘de Grol’ rijk is en nog veel meer, komen diverse personen aan het woord. Een hoofdpersoon, die in de eerste van tien afleveringen van ‘Van Gelders Grijs’ ongetwijfeld een hoofdrol zal vertolken, is de 80-jarige Grollenaar Theo Kaak, zittende op het terras van Wissink in hartje Groenlo. Niet alleen oud-voetballer en tegenwoordig nog steeds lid en supporter van Grol, maar ook iemand die bekend staat als de ‘Nachtburgemeester van Groenlo’. Een inmiddels voor iedereen bekend persoon, die dagelijks te zien en te spreken is op diverse vaste plaatsen in de binnenstad en dan met name op de verschillende terrassen. Ook zijn er opnames gemaakt in het appartementje van Kaak in de Beltrumsestraat, alwaar betrokkene in de keuken kookles krijgt van de kok van Restaurant Wissink.

Grootouder-Kleinkind-Quiz
Zoals gezegd speelt het hoofdgedeelte van de aflevering zich af op het sportpark Den Elshof, alwaar Annelies Porskamp in het Sportcafé de gehele dag dienstdoet als een uitstekende gastvrouw. Centraal daarbij staat de vrijwilligers(woensdag)groep van de voetbalclub, die voor deze aangelegenheid een uitzondering maakt om ook op de donderdag (10 september) werkzaamheden op het sportpark te verrichten. Daarbij worden aan aantal leden van deze niet meer weg te denken club geïnterviewd door Jochem van Gelder. De in alle opzichten succesvol verlopen opnamedag wordt afgesloten met de bekende ‘Grootouder-Kleinkind-Quiz’, waarvoor Trees Zieverink (87), evenals Theo Kaak bekend van de rubriek ‘Hoe gaat het met u?’, en haar kleindochter Norah zijn uitgenodigd. Beiden kregen na afloop door Jochem van Gelder een TV Gelderland-kussen met daarop hun afbeeldingen uitgereikt. Een mooie afsluiting van een bijzonder geslaagde dag. Nu op naar de tv-uitzending van zaterdag 10 oktober, die dan ’s avonds ieder uur wordt herhaald.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden