Van links naar rechts de winnaars Cor Migchielsen, Willy te Selle en Jos Penterman. Foto: PR
Van links naar rechts de winnaars Cor Migchielsen, Willy te Selle en Jos Penterman. Foto: PR

Pitch & Putt Groenlo behoort in omvang tot de top van Nederland

Grolse recreantenclub krijgt na tien jaar nieuwe leiding

Door Theo Huijskes

GROENLO - De oprichting in 2011 van de Pitch & Putt-club in Groenlo mag gerust worden beschouwd als een gouden greep. Was de Pitch & Putt-sport tien jaar geleden nog een onbekend fenomeen in Groenlo, één decennium later behoort de club, die deze sport bedrijft op de riante, in een natuurschoonrijke omgeving gelegen P & P-baan van het vakantiepark Marveld Recreatie, wat omvang betreft tot één van de grootste clubs van Nederland.

Invloed van de coronacrisis
Van het een en ander werd in de afgelopen week nog eens melding gemaakt tijdens de afsluitingsavond van de onderlinge competitie 2020. Daarbij werd ten overstaan van de vele aanwezigen, onder wie Marveld-driecteur Edwin Bomers, ook nog eens gememoreerd welk een invloed de coronacrisis heeft gehad en nog steeds heeft op het P & P-gebeuren. En dit laatste niet alleen op sportief terrein, maar ook met betrekking tot de viering van het 10-jarig bestaan, die helaas geen doorgang kon vinden.

Woordvoerder Jan Arends memoreerde nog eens dat het P & P-jaar 2020 in februari vol goede moed en derhalve met hoge verwachtingen was opengeschoten, zonder daarbij te beseffen welk een impact het uitgebroken coronavirus zou hebben op het leven en dus ook het sportleven van iedereen. “Maar gelukkig ging vanaf juni de druk van de ketel en werden wij in de gelegenheid gesteld om de clubcompetitie weer op te starten. Dat niet met 50 of 60 personen tegelijkertijd, zoals wij dat voorheen gewend waren, maar met circa 32 spelers, waardoor er niet alleen op de woensdagavond, maar ook op de donderdagavond gespeeld moest worden”, aldus Arends, die verder nog melding maakte van het feit dat het totaal aantal clubspelers op circa 75 blijft staan. Dit omdat er naast nieuwe leden ook een aantal leden de club hebben verlaten.

Nieuwe leiding
Daarnaast werd bekend gemaakt dat de leiding, bestaande uit het trio Jan Arends, Nico Winkel en Jos Penterman, na tien jaar hun functie ter beschikking heeft gesteld. Maar het drietal laat geen onbezette stoelen achter. Als hun opvolgers werden Anette Wallerbos, Gerrie Huirne en Arjan Reessink gepresenteerd, die door het afscheidnemende drietal veel succes werd gewenst. Arends, Winkel en Penterman gaan er trots op dat men op zo’n korte termijn bereidwillige leden heeft kunnen strikken, die hun taken overnemen. “Dat zegt veel, heel veel over deze prachtige club, waarbinnen aspecten als homogeniteit en continuïteit hoog in het vaandel staan. Wij hebben het met ons drieën tien jaar achtereen met veel plezier gedaan en hebben er alle vertrouwen in dat onze opvolgers die ingezette lijn doortrekken en zelfs nog overstijgen”, aldus woordvoerder Jan Arends.

Vanzelfsprekend kende de clubcompetitie 2020 de nodige winnaars, die tijdens de slotavond in het zonnetje werden gezet.

Strokeplay, minste aantal slagen over de elf beste competitie-rondes:

1. Jos Penterman 592 p.; 2. Cor Migchielsen 623 p. en 3. Hugo Reijrink 633 p.

Stableford, hoogste aantal punten over de vijtien beste competitie-rondes:        

1. Willy te Selle 415; 2. Gerrie Huirne 409 p. en 3. Jos Penterman 398 p.

Birdie-klassement:

1. Jos Penterman 35; 2. Cor Migchielsen 30 p. en 3. Hugo Reijrink 27 p.

Ringer, klassement dat uitgaat van de laagste overall-score per hole per seizoen:

1. Cor Migchielsen 39; 2. Jurgen Schott 39 p. en 3. Jos Penterman 39 p.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden