Wethouder Bart Porskamp krijgt het eerste monopolyspel van Groenlo overhandigd door Mister Monopoly. Rechts Kim Theissen van Steentjes Makelaars en links Johan Teunis en Pascal Bennink van Jumbo Bennink. Foto: Kyra Broshuis
Wethouder Bart Porskamp krijgt het eerste monopolyspel van Groenlo overhandigd door Mister Monopoly. Rechts Kim Theissen van Steentjes Makelaars en links Johan Teunis en Pascal Bennink van Jumbo Bennink. Foto: Kyra Broshuis

Groenlo krijgt eigen monopolyspel

GROENLO - De Mozartstraat kopen, een hotel bouwen op de Lievelderstraat of geld innen met sportpark Den Elshof? Binnenkort kan het. Jumbo Bennink lanceert, na het succes van het Groenlose kwartetspel, nu Monopolyspel van Groenlo. Bij elke 10 euro aan boodschappen ontvangen klanten een zegel, voor een volle spaarkaart van 25 zegels en 29,95 euro kunnen consumenten dit bord in handen krijgen. Voor Sinterklaas zal er een speciaal ophaalmoment plaatsvinden voor het bordspel. "Samen met makelaar Kim Theissen, van Steentjes Makelaars, zijn wij de straten in gegaan om foto's te laten maken voor het spel."

Door Kyra Broshuis

Het duurde driekwart jaar, waarvan 20 weken op gingen aan strenge controles van Identity Games, maar nu ligt dan eindelijk het spel te wachten op spelletjesfanaten, vastgoedmagnaten of gewoon mensen die staan te popelen dit unieke spel te spelen. Vanaf nu kun je bij Jumbo Bennink sparen voor het Monopolyspel Groenlo. "Ruim zes weken heeft de klant de tijd het spel bij elkaar te sparen", vertelt bedrijfsleider Johan Teunis. Met een niet al te grote oplage gaat het hier echt om een collectors item.

Wethouder Bart Porskamp kreeg afgelopen vrijdag het eerste exemplaar overhandigd. Na het uitvouwen van het spelbord, springt meteen de prachtige Grolse Markt in het oog. Daaromheen liggen 22 straten, sportvelden en andere bijzondere plekken uit de enige stad van Oost Gelre. Zowel de vormgeving van het spel als de inhoud van de kans- en algemeen fondskaarten zijn allemaal afgestemd op Groenlo. Pascal Bennink vertelt: "We hebben makelaar Steentjes in de arm genomen om te bepalen welke straten er op het spel moesten komen. Hij heeft tenslotte het meeste verstand van de waarde van panden en straten. De dure en goedkopere straten zijn zo goed mogelijk reëel verwerkt in het spel, al klopt dat natuurlijk nooit helemaal. Wij vinden het geweldig dat dit prachtige spel, speciaal ontworpen voor Groenlo, nu voor onze klanten beschikbaar is.”

De actie is gestart op woensdag 23 september en loopt tot en met dinsdag 3 november.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden