Eén minuut stilte voorafgaande aan de wedstrijd voor Henk Porskamp. Foto: Theo Huijskes

Grol wint overtuigend van Wijhe

Algemeen

Grol 1 - Wijhe 1 3-0

GROENLO - Na de ruime 4-0 nederlaag van Grol vorige week tegen FC Suryoye, liet de Groenlose hoofdmacht zondag in eigen huis zien over een zeer goede ploeg te beschikken. Tegen de voetbalvereniging Wijhe ’92 was de equipe van oefenmeester William Krabbenborg heer en meester en dat met name in het tweede bedrijf van de wedstrijd. Alle spelers aan Grolzijde haalden een dikke voldoende en sommige spelers zelfs het predicaat uitstekend. Er werd goed verzorgd spel op de mat gelegd, gecombineerd met een grote dosis inzet. Het enige wat Grol verweten kan worden, is dat er te weinig kansen zijn omgezet in doelpunten.

Aan Grolzijde was captain Wouter Pillen geblesseerd afwezig en nam Mark te Winkel de honneurs als aanvoerder en laatste man waar. Hij deed dat op een voortreffelijke wijze, op links gesteund door een wederom opvallend goed spelende Eduardo de Sousa Cavalcante. Op het middenveld was het Roel Bruins, die menig gat dicht liep en beginnende aanvallen van Wijhe ontregelde. Voorin waren het Tycho Riteco en Wouter Rexwinkel, die menig voorzet afleverden vanaf de buitenkant. De meest opvallende speler aan Grolkant was echter de 17-jarige Tiem Rots. Hij dartelde als een Frenkie de Jong met de bal over het veld en strooide, ogenschijnlijk eenvoudig met mooie passes.

Overigens was het in het begin van de wedstrijd nog wat aftasten aan beide kanten en gebeurde er weinig. Pas na een kwartier werd Grol voor de eerste keer gevaarlijk. Een schot van Tycho Riteco belandde op de keeper. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd Grol sterker en voetbalde meer en meer op de helft van Wijhe. Verder dan een paar gevaarlijke voorzetten voorlangs en enkele afstandsschoten naast en over het doel kwam Grol helaas niet. Maar verdedigend heeft men in de eerste helft helemaal niets weggegeven.

In de tweede helft trok Grol de lijn goed door. Kans op kans ontstond aan Grolkant. De vreugde was dan ook groot toen in de 55ste minuut de verdiende voorsprong eindelijk op het scorebord prijkte. Spits Luc Berentsen scoorde van binnen de 16 meter de 1-0. De ban was hiermee gebroken. Vijf minuten later al scoorde Tycho Riteco, die mooi werd vrijgespeeld, de veilige 2-0. Daarna werd nog menig kans gecreëerd: een schot van Rico Lammerdink ging over, Wouter schoot van dichtbij naast, een kopbal van Rico op de paal en een schot van invaller Mart Zieverink dat net over ging. In de laatste minuut schoot invaller Rick Arink nog beheerst de 3-0 binnen na een mooie steekpass van Wouter Rexwinkel. Verdedigend gaf men in de tweede helft slechts twee mogelijkheden weg aan Wijhe, dat daar te slordig mee omging. Binnen het gezin Heutinck uit Zieuwent betekende dit drie punten voor vader Jos, de assistent-trainer aan Grolzijde en helaas nul punten voor zoon Bas, de aanvoerder aan de zijde van tegenstander Wijhe.

Een zeer mooie en verdiende overwinning voor Grol in een zeer sportieve wedstrijd, die goed werd geleid door scheidsrechter Bryan van Leeuwen uit Winterswijk. Dinsdag 29 september speelt Grol 1 in Vorden tegen Vorden 1 voor de Achterhoek Cup. Aanvang 20.00 uur. Zondag 4 oktober staat de lastige uitwedstrijd in de competitie tegen Achilles ’12 in Hengelo Ov. op het programma. Aanvang 14.00 uur.