Enge Buren. Foto: PR
Enge Buren. Foto: PR

Afscheidsshow Enge Buren in Openluchttheater Lichtenvoorde

Na 27 jaar is het ‘BASTA!’ en valt het doek voor het muzikale cabarettrio

Na 27 jaar is het ‘BASTA!’ en valt het doek voor het muzikale cabarettrio

LICHTENVOORDE - Na 2.893 optredens, 8 avondvullende theatershows, 243 liedjes, 28 dansjes, 156 persiflages, 114 briljante acts, 73 totaal mislukte acts, 633 pizza’s (Calzone), 16 vechtpartijen, 103 instrumenten, 43.056 keelsnoepjes, 4.412.354 man publiek, 34 wetenschappelijke theorieën en 2.567 overige (niet nader te omschrijven onzin) is het basta en begint Enge Buren aan hun allerlaatste tour. Op zondagmiddag 4 oktober staan ze met hun afscheidsshow BASTA! in Openluchttheater Lichtenvoorde.

Enge Buren is uniek. De enige in zijn soort. Enge Buren brengt muzikaal cabaret en men kan ze kennen van hun hit ‘Pizza Calzone’. Een nummer waarin op de melodie van Eros Ramazzotti’s ‘Se bastassa una canzone’ een pizza bezongen wordt. Muzikaliteit is dan ook het visitekaartje van Pyr Tillema, Henk van er Weijden en Michiel Bos. Elke vorm van driestemmigheid is een fluitje van een cent voor het trio en gezamenlijk bespelen ze 48 muziekinstrumenten. Het hele publiek wordt meegenomen op een wonderbaarlijke reis door de (pop)muziek en beleeft samen met Enge Buren hilarische en soms ontroerende momenten.

Afscheidsshow BASTA!
Na 27 jaar is het mooi geweest. BASTA! Uit het immense repertoire van dit unieke trio is een geheel nieuwe show samengesteld. Meer dan een kwart eeuw aan hilarische, maffe, absurdistische, gevoelige en kritische liedjes en acts levert een schat aan materiaal op om uit te putten. Een afscheidstournee vol anekdotes, onthullingen, verhalen, de grootste hits en natuurlijk ook kleine subtiele liedjes komen aan bod. De een origineel, de ander opgepoetst en aan deze tijd aangepast en ook nieuw werk zal niet worden geschuwd! Naast het feit dat afscheid vaak droevige emoties oproept is het ook een stap naar een nieuw begin, waardoor er nog één keer, met volle teugen, genoten mag worden van deze komische, nog steeds energieke én muzikale mannen. Het wordt een feest!

BASTA! is op zondagmiddag 4 oktober om 16.00 uur te zien in Openluchttheater Lichtenvoorde. Kaarten à € 18,50 (entree show) en €36,- (entree incl. 5-gangen Smaakproeverij na de show) zijn online verkrijgbaar op www.openluchttheaterlichtenvoorde.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden