Prijswinnaars bij de senioren (vlnr): Bas te Woerd, Leo Helmers en Joop Ottink. Foto: PR GHV
Prijswinnaars bij de senioren (vlnr): Bas te Woerd, Leo Helmers en Joop Ottink. Foto: PR GHV

Minuut stilte voorafgaand aan viswedstrijd

Algemeen

GROENLO - Een indrukwekkend eerbetoon viel het overleden GHV-lid Frans Klein Tanck ten deel voorafgaand aan de viswedstrijd op zondag 27 september. Alle aanwezigen hielden uit respect voor deze wedstrijdvisser die menige wedstrijd aan de Grolse stadsgracht van de partij was, één minuut stilte.

De 14 deelnemers waren om 7.00 uur op tijd aanwezig voor de loting die geheel coronaproof verliep. Als parcours werd gekozen voor het stuk Houtwal / Kanonswal en er werd in één vak gevist op gewicht. Gelukkig was het droog geworden en kon de gelote visstek worden opgebouwd. De vis zat er meteen goed op en gelijk na het beginsignaal om 8.00 uur werden de eerste vissen gevangen. De vis bleef redelijk doorbijten en in tegenstelling tot de wedstrijd van 13 september werd er nu maar één brasem gevangen en wel door Dinja Oosterholt. Verder waren het hoofdzakelijk voorns die gevangen werden.

Om 12.00 uur klonk het eindsignaal en kon de balans worden opgemaakt. De prijsuitreiking verliep eveneens keurig coronaproof. In totaal werd er bijna 13 kilo vis gevangen, een redelijke vangst. De wedstrijd werd bij de senioren gewonnen door Leo Helmers met 1.410 gram en bij de jeugd ging Wiebe Theissen met de eer strijken. De volgende en laatste ‘losse’ viswedstrijd aan de stadsgracht is zondag 11 oktober. We beginnen dan een uur later en er wordt om 8.00 uur geloot op de parkeerplaats van de Jumbo. Om 9.00 uur klinkt het startsignaal en om 13.00 uur is het einde wedstrijd. Ook nu kan de jeugd weer gratis meedoen. Wie zich nog niet heeft opgegeven kan mailen naar grachtencompetitie@visseningroenlo.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant