Wethouder Marieke Frank opende de allereerste melktap van Oost Gelre op het bedrijf van Toon en Nienke Hulshof  in Lievelde. Foto: Kyra Broshuis
Wethouder Marieke Frank opende de allereerste melktap van Oost Gelre op het bedrijf van Toon en Nienke Hulshof in Lievelde. Foto: Kyra Broshuis (foto: Kyra Broshuis)

Verse melk tappen ‘Bij ons op Hommelink’

LIEVELDE - Zelf verse rauwe melk tappen, dat kan vanaf nu ook in Oost Gelre. Vrijdag opende wethouder Marieke Frank de melktap bij Nienke en Toon Hulshof aan de Tankweg 6 in Lievelde. Familie en vrienden waren aanwezig bij de officiële ingebruikname van de melktap.

Door Kyra Broshuis

Verse melk, vlees en bloemen
Op de boerderij ‘Hommelink’ wordt al langer vlees van eigen koeien verkocht en Nienke heeft er ook haar eigen bloemwerken te koop. Verse melk is een logische aanvulling, zo vertelt ze: “We merken dat steeds meer mensen bewust kiezen voor lokale producten. De beleving vinden veel klanten erg belangrijk. Ze houden van de openheid van ons boerenbedrijf. Wij willen het ook graag delen en eerlijke producten verkopen. Voor mij persoonlijk is ook de sociale omgang met de klanten belangrijk. Ik vind het fijn om er echt tijd voor te nemen en dat wordt gelukkig zeer gewaardeerd.”

Door de stal
Partner Toon benadrukt de openheid van de boerderij: “Fietsers rijden hier vaak door de stal heen of gaan met de kinderen bij de kalfjes kijken. Dat vinden wij geen probleem. We laten graag zien wat we hier allemaal doen. Bovendien vind ik het belangrijk dat onze koeien het goed hebben. Ze hebben hier altijd weidegang en uiteindelijk gebruiken we ook al het vlees van de koeien. Het blijft natuurlijk een economische activiteit en onze koeien zijn zogenaamde dubbeldoeldieren; melk én vlees.” Op de prachtig ingericht deel staan twee grote vriezers met vlees en is er ruimte voor workshops bloemschikken. Dat is de grote hobby van Nienke: “Ik heb afgelopen zomer ook een pluktuin gehad, dat was een gigantisch succes. Die tuin moet volgend jaar wel wat groter worden. Ik vind het een mooie combinatie; verse melk, vlees en bloemen.”

Ontwikkeld
Nadat zoon Teun het lintje officieel heeft doorgeknipt zegt wethouder Frank blij te zijn met de nieuwe melktap: “Ik heb de afgelopen jaren gezien hoe jullie dit bedrijf verder ontwikkeld hebben. Het is een mooie verbinding geworden tussen de stad en het platteland. Jullie brengen het boerenleven dichterbij de burger. Ik wens jullie veel succes met de melktap en hoop dat meer boerenbedrijven zich openstellen zoals jullie dat doen.”

De melktap draait inmiddels volop door alle aanwezigen die graag verse melk willen. De kosten zijn 1 euro per liter en de herbruikbare fles van ‘Bij ons op Hommelink’ kost ook 1 euro. ‘Bij ons op Hommelink’ is gevestigd aan de Tankweg 6 in Lievelde en de melktap is dagelijks geopend is van 07.00 tot 20.00 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden