De tribune op het sportpark Den Elshof, die de komende weken onbezet zal blijven. Foto: Theo Huijskes
De tribune op het sportpark Den Elshof, die de komende weken onbezet zal blijven. Foto: Theo Huijskes (Theo Huijskes)

Coronamaatregelen zorgen voor veel onduidelijkheid

Jaarvergadering fusieclub Grol zonder leden

Door Theo Huijskes

GROENLO - De afgelopen maandagavond door de Nederlandse regering aangekondigde aanvullende coronamaatregelen zorgen voor de nodige onduidelijkheid bij met name de amateurvoetbalclubs. Zoals bekend mag er in ieder geval tot 20 oktober aanstaande wel gevoetbald en getraind worden, maar dat wel zonder publiek, waarbij de kantines tevens gesloten moeten blijven. Bij het ter perse gaan van deze krant was nog niet bekend welke uitvoering de KNVB aan deze maatregel gaat geven. De bond kan immers beslissen om de maatregel ter uitvoering aan de clubs op te leggen, maar kan ook besluiten om de competitie voor een drietal weken op te schorten.

Wanneer er gewoon door gevoetbald gaat worden, zullen de clubs te maken krijgen met de nodige organisatieproblemen. Een en ander met name bij het jeugdvoetbal. Hoe ga je namelijk om met ouders en begeleiders van de voetballende, jongere kinderen. Die kinderen kunnen vaak niet naar het sportpark komen zonder hun ouders of andere familieleden. Waar moeten zij verblijven wanneer de kinderen aan het trainen of voetballen zijn? En hoe vul je dat in bij uitwedstrijden, waarbij ouders en anderen vaak hun kinderen vervoeren. Moeten ze bij de dan bezoekende club gedurende de wedstrijd op het parkeerterrein blijven wachten?

Grol past zich aan
Door het bestuur van de Grol zijn reeds de nodige maatregelen getroffen. “Daarover zullen wij binnen enkele dagen al onze leden informeren”, geeft voorzitter Hans Scheinck aan. “Dit heeft onder andere te maken met het feit dat wij op dit moment de instructies van de voetbalbond KNVB en de gemeente Oost Gelre nog niet kennen. Wel staan een aantal gevolgen van de genomen maatregelen voor ons al vast. Zo gaan alle trainingen en wedstrijden gewoon door, wordt er geen publiek toegelaten bij de wedstrijden en dat bij zowel de jeugd als de senioren, mogen trainers, begeleiders, leiders, vrijwilligers, EHBO, paramedische begeleiding, bestuur- en commissieleden en pers op het sportpark aanwezig zijn, beschouwen wij ouders, die bij trainingen ondersteunen, alsmede ouders, die met de auto meerijden naar wedstrijden als vervoerders van spelers als begeleiders en in de auto blijft de chauffeur bepalen of er al dan niet mondkapjes worden gedragen.”

Livestream wedstrijden op hoofdveld
Wanneer er door de KNVB besloten wordt om alle competitiewedstrijden, en dat zonder publiek, gewoon doorgang te laten vinden, heeft Grol de mogelijkheid om in ieder geval de op het hoofdveld te spelen wedstrijden via livestream uit te zenden via de website van de club. Met USportFor beschikt Grol namelijk over een automatisch camerasysteem, dat op de overdekte tribune is geïnstalleerd. De beelden, die normaliter worden gebruikt voor wedstrijdanalyses, kunnen dan live via de website vertoond worden. Daarnaast is de kwaliteit van de beelden alleen maar beter geworden, omdat aan het begin van het huidige voetbalseizoen er een nieuwe, verbeterde camera is opgehangen. Reeds bij de in het afgelopen weekend gespeelde thuiswedstrijd van Grol 1 tegen Wijhe 1 is gebleken dat het nieuwe systeem voor nog verder verbeterde beelden zorgt. Ga hiervoor naar ClubTV, een link die te vinden is aan de rechterkant van de homepage van Grol. Is de wedstrijd nog niet gestart, dan zie je een bericht, anders verschijnt automatisch de weergave van de wedstrijd.

Algemene ledenvergadering vindt doorgang
De op maandag 5 oktober geplande algemene ledenvergadering gaat gewoon door, zij het niet in de normale vorm. Leden kunnen daarbij niet aanwezig zijn, maar kunnen vooraf wel op de, op de website vermelde vergaderstukken reageren.

De algemene
ledenvergadering gaat
door, in
aangepaste
vorm


De voorstellen en opmerkingen worden op de avond van de algemene ledenvergadering door het aanwezige algemeen bestuur tot besluiten verwerkt. Enkele uitgenodigde leden die voor de communicatie zorgen, zijn daarbij aanwezig als getuigen.

Daarnaast zal de jaarlijkse herdenking van alle overleden Grolleden, op 5 oktober om 19.45 uur bij het monument ‘Bewogen staan wij stil’, gewoon doorgang vinden. Ook de huldiging van de jubilarissen (50 jaar lid) gaat gewoon door (20.00-21.00 uur). De familieleden en/of vrienden/vriendinnen van de jubilarissen zijn daarbij welkom. Andere leden kunnen daarbij helaas niet aanwezig zijn.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden