Tijdens de komende carnavalscampagne geen buutavonden met onder andere het duo Joost & Martijn. Foto: Theo Huijskes
Tijdens de komende carnavalscampagne geen buutavonden met onder andere het duo Joost & Martijn. Foto: Theo Huijskes

CV De Knunnekes neemt de coronamaatregelen serieus

Dikke streep door carnavalsactiviteiten

Door Theo Huijskes

GROENLO - De afgelopen maandagavond door de regering aangekondigde maatregelen in verband met de coronacrisis, zijn voor de Groenlose carnavalsvereniging De Knunnekes aanleiding om een aantal rigoureuze beslissingen te nemen. Het dagelijks bestuur van de meest vooraanstaande carnavalsclub in de Gelderse Achterhoek is daarbij niet over één nacht ijs gegaan. In een daarvoor belegde spoedvergadering is besloten om een dikke streep te trekken door het carnavalsfestijn op de elfde van de elfde, het jaarlijkse prinsenbal en de wijd en zijd bekende, tevens razend populaire pronkzittingen dan wel buutavonden.

Met pijn in het carnavalshart
Het Knunnekes-bestuur onder aanvoering van president Maarten Kooiker beseft daarbij dat, een en ander mede naar aanleiding van de ontwikkelingen in de laatste weken, het geen zin heeft om nog langer in de wachtkamer plaats te nemen. Zo is zelfs besloten om de voor vrijdag 16 oktober geplande algemene ledenvergadering uit te stellen tot nader orde. Dit alleen al vanwege het feit dat er op een dergelijke korte termijn geen ingrijpende wijzigingen in positieve zin worden verwacht. In het verlengde daarvan heeft het ook geen zin om voorbereidingen te treffen voor de officiële opening van het carnavalsjaar op woensdag 11 november, die traditiegetrouw gepaard gaat met het schlager- dan wel Tröntjes- festival, waarbij in dit geval de carnavalsschlager voor de campagne 2020-2021 zou worden gekozen. Ook wat het nieuwe jaar betreft, zijn met de nodige pijn in het carnavalshart reeds een tweetal jaarlijks bijzonder prominente activiteiten van de Grolse carnavalskalender gehaald, te weten het prinsenbal op vrijdag 8 januari 2021 en de niet alleen plaatselijk, maar ook regionaal befaamde en geliefde buutavonden op 14, 15, 16, 17, 22 en 23 januari 2021.

Mogelijk aangepaste Drie Dolle Dagen
Maar van stilzitten en niets doen, wil men bij De Knunnekes desondanks niets weten. Zo is binnen het dagelijks bestuur besloten dat het algemeen bestuur van de Grolse carnavalsclub de komende tijd in overleg blijft. Een en ander samen met de diverse, betrokken commissies en gardes binnen de vereniging. Dit alles om uitsluitsel te krijgen inzake welke activiteiten er eventueel nog georganiseerd kunnen worden met en rond ‘De Drie Dolle Dagen’, in 2021 op 14, 15 en 16 februari. Daarbij beseffende dat men te allen tijde afhankelijk is en blijft van de dan geldende maatregelen van de zijde van de landelijke overheid, waarbij in ieder geval nu al duidelijk is dat wanneer te zijner tijd bepaalde activiteiten kunnen plaatsvinden, die in aangepaste vorm zullen worden aangedragen en vervolgens moeten worden uitgevoerd. In een reactie zegt president Maarten Kooiker: “Vorenstaande beslissingen zullen voor niemand onverwacht komen, maar het is wel een flinke tegenvaller voor ons als bestuur en voor alle carnavalsgekken in Grolle. Niet uit kunnen kijken naar het feest der feesten. Bijzonder jammer, maar het is niet anders. Daarom zeg ik deze keer niet ‘Tot onder de ballonnen!’, maar ‘Pas op oezelf en mekare en blief gezond!’ Alaaf!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden