Grol 1 - Achilles '12 1 eindigde zonder publiek in een 3-0 nederlaag. Foto: Marcel Houwer

Grol lijdt tweede nederlaag tegen sterk Achilles ‘12

Algemeen

Achilles '12 - Grol 3 - 0

HENGELO Ov. - In de derde competitiewedstrijd in de tweede klasse J van de KNVB leed Grol 1 uit tegen Achilles ’12 1 de tweede nederlaag in de competitie 2020-2021. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen was er geen publiek toegestaan op het Sportpark ‘t Wilbert in het Twentse Hengelo. In totaal stonden er welgeteld vijftien 15 personen toe te kijken, zijnde bestuursleden, vertegenwoordigers van de media en enkele andere officials. De supporters thuis moesten het doen met de informatie via Twitter.

Grol trad aan zonder Rico Lammerdink, die thuis in quarantaine verbleef. In de eerste helft had Grol weinig tot niets in te brengen. Achilles was heer en meester. Het spel speelde zich vooral af op de helft van Grol. Achilles liet de bal vlot rondgaan, bewoog veel en wist elkaar makkelijk te vinden. Grol stond niet goed opgesteld en gaf teveel ruimte weg. Het was een wonder dat na een half uur spelen nog steeds de stand 0-0 op het scorebord prijkte. Dit omdat de thuisclub in die dertig minuten spelen zeker acht opgelegde kansen hadden, die mede door goed spelen van onder anderen Dudu en doelman Wessel Baarslag onschadelijk werden gemaakt. Maar na 37 minuten was het dan toch raak. Balverlies op het middenveld leidde een aanval in van Achilles over links. Een bekeken voorzet kon vervolgens eenvoudig bij de tweede paal worden binnengetikt door Mart Heidemann: 1-0. Grol kwam in de eerste helft niet verder dan een afstandsschot van Luc Berentsen en twee gevaarlijke voorzetten van Tycho Riteco, waar helaas veel te slordig mee werd omgegaan door zijn medespelers.

Na rust ging Grol met meer strijd en veel doelgerichter voetballen. De tactiek was door trainer William Krabbenborg aangepast en dit leek goed uit te pakken. Want Grol leek zelfs op gelijke hoogte te komen. Een corner van Mark te Winkel werd van dichtbij door Luc Berentsen richting doel gekopt, maar de bal werd op het laatste moment van de lijn gehaald. De sfeer werd ook iets grimmiger met diverse, met irritatie gepaard gaande duels over en weer. Terwijl het erop leek dat Grol weer enigszins in de wedstrijd zat, kwam er echter wederom een messcherpe counter van Achilles, waarbij Badr Hamdaoui van Achilles de Grolverdediging uitkapte en vervolgens voor de 2-0 zorgde. Maar Grol gaf niet op. Na een half uur dertig minuten spelen in de tweede helft werd Tycho Riteco duidelijk onderuit getrokken in het 16 meter-gebied, maar scheidsrechter Jorg Ordelmans vond het echter geen strafschop. Dit tot grote woede van de Grolstaf aan de zijlijn. Het zat Grol deze middag ook niet mee, want even later belandde een kopbal van Ramon Landewers op de paal. Vlak voor tijd werd het ook nog 3-0. Het was wederom de snelle linkerspits Badr Hamdaoui, die bij een counter van Achilles uit de rug van een Grolverdediger liep, vervolgens in balbezit kwam om de bal snoeihard in de touwen te jagen. Doelman Wessel Baarslag voorkwam in blessuretijd nog een grotere nederlaag. Aan Grolzijde werd geel uitgedeeld aan Mart Willemsen, Mike Kempers en hoofdtrainer William Krabbenborg.

Na de in alle opzichten verdiende nederlaag staat Grol op plek 7 op de ranglijst met drie punten uit drie wedstrijden. Zondag 11 oktober speelt Grol thuis tegen Bon Boys uit Haaksbergen, dat met zes punten uit drie wedstrijden op plek 4 staat. De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur en is via Twitter te volgen en daarnaast hopelijk via de livestream via ClubTV op svgrol.nl.

Opstelling Grol
Doel: Wessel Baarslag; Achter: Ramon Landewers (87. Titus Hoffman), Mart Willemsen, Wouter Pillen en Eduardo de Sousa Cavalcante (42. Mike Kempers); Midden: Roel Bruins, Mark te Winkel en Tiem Rots (59. Mart Zieverink); Voor: Wouter Rexwinkel, Luc Berentsen en Tycho Riteco.